Glovo assegura que el ciclista mort dissabte no era repartidor de l'empresa
Treballadors de Glovo s'han tornat a manifestar davant la seu de l'empresa

Glovo assegura que el ciclista mort dissabte no era repartidor de l'empresa

La companyia apunta que el repartidor mort a Barcelona podria haver utilitzat il·legalment el compte d'un tercer

Quim BalaguerActualitzat

Glovo ha assegurat aquest dilluns que el jove mort dissabte en un accident a Barcelona amb un camió d'escombraries "no estava registrat com a repartidor de l'empresa" i que:

 

"El fet que portés una motxilla de Glovo fa suposar que podria haver estat utilitzant el compte d'un tercer".

 

En un comunicat, l'empresa de serveis a domicili afirma que el fet que un repartidor treballi amb el compte d'algú altre impedeix que pugui "beneficiar-se de l'assegurança".

Malgrat això, Glovo ha dit que assumirà les despeses que hagués cobert l'assegurança privada en el cas del jove mort i apunta que:

 

"La cessió del compte a terceres persones, a més de ser una pràctica il·legal, dificulta que es pugui entregar material didàctic de seguretat vial ofert normalment als "riders".

 

Aprofitar-se de la precarietat

Des del col·lectiu de treballadors "RidersxDerechos", admeten que era una possibilitat que el jove mort treballés amb el compte d'algun company, però reiteren que això és una mostra més de la precarietat del sector.

Segons la seva portaveu, Núria Soto, Glovo està al cas d'aquestes pràctiques:

 

"A Glovo no li importa qui treballa darrere d'un compte perquè s'aprofita de la precarietat. Ho saben, però mentre tinguin beneficis, els és igual".

 

Crema de motxilles

Aquest dilluns, els repartidors de Glovo s'han tornat a concentrar davant de les oficines de la companyia al Poble Nou de Barcelona, per reclamar responsabilitats per l'accident de dissabte.

 

 

La mobilització ha tingut un caràcter pacífic fins que alguns dels concentrats han cremat una motxilla de l'empresa al mig del carrer i han acabat tirant ous i tomàquets a la façana de les oficines.

Anar al contingut