Esteban González Pons (PP)

González Pons diu als eurodiputats que "el nacionalisme" està enverinant la UE

L'eurodiputat del PP demana per carta a tots els eurodiputats que es "reforci" l'euroordre per evitar casos com el de Carles Puigdemont
Redacció Actualitzat
TEMA:
Procés català

L'eurodiputat del PP i vicepresident del grup popular europeu al Parlament Europeu, Esteban González Pons, ha enviat una carta a tots els seus companys eurodiputats expressant el seu punt de vista sobre el conflicte polític català.

A la carta González Pons posa en qüestió la decisió de l'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein de deixar en llibertat Carles Puigdemont i rebutjar que se'l pugui acusar de rebel·lió.

L'eurodiputat del PP no considera concebible que aquesta decisió hagi pogut contradir el Tribunal Suprem espanyol, i reclama que l'euroordre es "reforci" amb "mesures addicionals":

"Alguna cosa no funciona quan un tribunal regional pot desestimar en només dos dies el criteri d'un Tribunal Suprem nacional, elaborat durant sis mesos en una investigació detallada i exhaustiva basada en proves legalment demostrables."

"Vam crear l'ordre europea de detenció per retornar els criminals de manera ràpida i segura. Si aquestes ordres no funcionen, l'espai Schengen ens deixa sense defenses contra aquests criminals i els seus crims."

"Necessitem protegir-lo i reforçar-lo amb mesures addicionals per evitar que es torni en contra dels nostres ciutadans, per exemple, en casos de terrorisme, crim organitzat transfronterer i accions contra la seguretat dels Estats i l'estat de dret."

González Pons no s'ha limitat a enviar la carta als seus destinataris: també l'ha feta pública a les xarxes socials:

 


González Pons ja va significar-se durant el cap de setmana contra la decisió del tribunal alemany, i va considerar que atacava directament l'espai Schengen de lliure circulació de persones entre països.

Diumenge el ministre d'Exteriors espanyol, Alfonso Dastis, va voler frenar les crítiques des del seu partit cap a Alemanya, afirmant que s'havia de "despolititzar" el tema.

Però això no ha impedit que González Pons hi tornés aquest dilluns amb aquesta carta, en què afirma que a Espanya això no passaria:

"Cap jutge a Espanya, ni regional ni nacional ni del Tribunal Suprem, gosaria donar protecció legal a un partit polític alemany, a un moviment o a un individu que intentés trencar l'ordre constitucional alemany."

"Espero que trobin raonables els meus arguments. Podem estar en desacord en moltes coses i de moltes maneres, però hi ha una realitat: els principis fundadors de la Unió Europea estan sent enverinats i el nacionalisme és el verí. Si no reaccionem a temps, abans o després ho lamentarem."

Crítiques pel nivell d'anglès

A les xarxes socials la carta de González Pons ha estat criticada, però no pel seu contingut, sinó per l'anglès en què està escrita. Segons alguns usuaris, hi ha moltes incorreccions i errors, i fins i tot, l'han corregit:

 

 

 


 

 

ARXIVAT A:
Procés català Investidura Govern empresonat
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut