Seu de Google a Mountain View, Califòrnia
Google se suma a la decisió d'X i de Meta i no afegirà verificadors de continguts (Europa Press/Christoph Dernbach)

Google se suma a la decisió d'X i Meta i no afegirà verificadors de continguts

Tot i que en un inici s'hi va comprometre, la multinacional no veu "eficaç ni apropiada" la nova proposta de la Unió Europea per a la verificació de continguts

RedaccióActualitzat

Google no afegirà verificadors de continguts als resultats de cerca ni als vídeos de YouTube, ni els utilitzarà per classificar o eliminar contingut. L'empresa no permet aquesta funció en les seves pràctiques i tampoc té pensat incloure-la ara que ho demana la Unió Europea.

En un inici, tant Google com Meta i altres gegants tecnològics van signar un seguit de mesures voluntàries per combatre la desinformació. Però abans que aquest nou codi esdevingui una llei d'obligat compliment, aquestes dues empreses han fet marxa enrere.

Segons els directius de la companyia, la nova proposta de la UE "no és eficaç ni apropiada" per als seus serveis i, per tant, "Google no s'hi comprometrà". El president d'afers globals, Kent Walker, ha dit que l'enfocament actual per a la moderació de continguts "funciona", i ha assenyalat com a prova d'èxit el "cicle sense precedents d'eleccions" de l'any passat.

Walker també ha afirmat que una nova funció afegida recentment a YouTube permet als usuaris afegir notes contextuals als vídeos, una funció semblant a la de Community Notes d'X o al nou programa anunciat per Meta la setmana passada.

Meta aposta per un model col·laboratiu

La notícia arriba enmig del debat sobre el paper que haurien de tenir les plataformes tecnològiques en la verificació de fets i en el discurs polític, i després que la multinacional Meta, propietària de plataformes com Facebook, Instagram i Threads, anunciés que posava fi al sistema de verificació de continguts per part d'empreses externes.

El director executiu de Meta, Marck Zuckerberg, va explicar que apostarien per un model col·laboratiu similar al d'X, on són els mateixos usuaris els qui moderen les publicacions. De moment, afecta només els usuaris dels Estats Units, tot i que la Comissió Europea ha recordat que la llei de serveis digitals s'ha de respectar a Europa.

ARXIVAT A:
Xarxes socials FacebookInstagramTwitterGoogleTecnologia
Anar al contingut