Google trenca amb Huawei després que l'empresa és a la "llista negra" de Trump
El govern de Donald Trump va incloure aquest dijous Huawei en una llista negra comercial, cosa que implica la imposició de restriccions que complicaran molt que el gegant tecnològic pugui fer negocis amb companyies nord-americanes
El gegant nord-americà Google ha suspès els negocis amb Huawei que requereixin la transferència de productes de hardware i software, excepte els coberts per llicències de codi obert.
La decisió és conseqüència de la inclusió de l'empresa xinesa a la "llista negra" d'empreses que suposen una "amenaça per a la seguretat nacional", segons el president dels Estats Units.
Amb tot, els propietaris de telèfons Huawei podran continuar usant i descarregant-se aplicacions Google. L'empresa de Mountain View ho ha dit en un twitter.
For Huawei users' questions regarding our steps to comply w/ the recent US government actions: We assure you while we are complying with all US gov't requirements, services like Google Play & security from Google Play Protect will keep functioning on your existing Huawei device.
Android (@Android) May 20, 2019
El conflicte podria afectar les actualitzacions que pugui llençar Google del seu programari -la botiga d'aplicacions, Youtube o el Gmail- a les que Huawei ja no tindrà accés, però això no vol dir que aquestes aplicacions deixin de funcionar de cop i volta. Però si el veto es manté, els nous telèfons de la firma xinesa, no podran llençar-se amb Android i Huawei haurà d'implementar un sistema operatiu propi sense les prestacions que ofereix Google als seus usuaris. Segons la pròpia firma xinesa, ja fa tres anys que Huawei treballa en una versió del seu sistema operatiu propi.
Per altra banda, l'empresa asiàtica sempre tindrà accés a la versió d'Android disponible a través de llicències de codi obert, disponibles per a qualsevol que vulgui usar-les.
De moment, Huawei no ha reaccionat a aquesta informació, i tampoc s'han pronunciat des del Departament de Comerç nord-americà.
Els detalls concrets dels serveis específics afectats s'estudien a Google. Els advocats de Huawei estan avaluant també l'impacte de les accions del Departament de Comerç, segons va indicar divendres un portaveu de la firma xinesa.
Altres empreses nordamericanes, com ara Intel, Qualcomm o Xilinx, subministradors d'altres components imprescindibles per a fabricar telèfons i clients habituals de Huawei, tampoc podran continuar venent-los material.
El govern de Donald Trump va incloure aquest dijous de manera oficial Huawei en una llista negra comercial, cosa que implica la imposició immediata de restriccions que complicaran molt que el gegant tecnològic pugui fer negocis amb companyies nord-americanes.
Huawei és la segona empresa que més telèfons ven al món, i estava a punt d'atrapar la líder, Samsung. Altres empreses xineses com ara Xiaomi o OnePlus no han estat incloses -de moment- en el decret de Donal Trump.
Aquestes mesures formen part de la batalla que els Estats Units estan liderant contra Xina per a evitar que les empreses de la potència asiàtica es facin amb el control de les xarxes 5G.
La xarxa 5G és imprescindible pel funcionament del que es coneix com "la internet de les coses", la xarxa d'aparells que es connectaran a internet sense que nosaltres els hi ho demanem per al seu funcionament com ara els cotxes autònoms o els electrodomèstics intel·ligents. De moment, hi ha una dotzena de països que estan investigant la implementació de les xarxes 5G per part de Huawei, entre els que es troben Anglaterra, França, Canadà i la Índia. Austràlia i Japó, igual que els Estats Units, han decidit vetar la companyia xinesa en la implementació de les seves xarxes 5G.
- ARXIVAT A:
- Huawei