Rotllos de paper de vàter (Pixabay)
Rotllos de paper de vàter (Pixabay)
Londres

La Gran Bretanya acapara rotllos de paper de vàter en previsió d'un Brexit dur

El principal proveïdor de paper higiènic a la Gran Bretanya diu que la seva empresa depèn de les importacions i no es pot arriscar a un col·lapse a la frontera de Dover

RedaccióActualitzat

Una de les empreses més importants de distribució de paper higiènic del Regne Unit ha acumulat prop de 3,5 milions de rotllos de paper de vàter en previsió d'un Brexit dur.

L'empresa Wepa, de titularitat alemanya, assegura que ha emmagatzemat 600 tones extres de rotllos de paper de lavabo i també de paper de cuina durant els últims quatre mesos per garantir el subministrament als britànics en cas d'una sortida sense acord de la Unió Europea.

Els consumidors acumulen analgèsics i rotllos de paper

I és que, segons el propietari de la cadena de supermercats Morrisons, els compradors han començat a acumular rotllos de paper i analgèsics davant el Brexit.

Les vendes d'aquests dos productes bàsics han augmentat més del 7% les últimes setmanes. I és que els britànics comencen a omplir el rebost amb productes de llarga durada, com llaunes de sopa i de llegums, productes d'higiene i de neteja i també pots buits per preparar conserves casolanes.

El paper higiènic depèn de les importacions

Wepa ha fet una reserva especial de la part de cartró central dels rotllos de paper, un material que no es produeix en prou quantitat al Regne Unit i que s'importa d'Europa i d'Escandinàvia.

El director general d'aquesta empresa, Mike Docker, assegura que Wepa "depèn molt de les importacions" i per aquest motiu ha hagut de preveure el pitjor escenari possible.

"Hem fet previsió per al Brexit des de l'agost de l'any passat per assegurar-nos que mantenim els nostres nivells de servei. Ens hem concentrat en un Brexit dur. Aquest és el pitjor escenari per a nosaltres, en què probablement veurem importants retards a la frontera."

Per evitar un hipotètic bloqueig dels camions de càrrega a la ruta Calais-Dover, aquesta empresa ja ha previst llogar vaixells per portar des d'Europa la seva càrrega de paper higiènic fins a ports anglesos. Tot perquè els ciutadans britànics no pateixin desabastiment d'aquest producte d'higiene essencial.

La indústria britànica es prepara per a un Brexit dur

Wepa no és la primera empresa que presenta el seu pla d'acció a la Gran Bretanya davant del Brexit. Fabricants d'automòbils, empreses farmacèutiques o grans i petits supermercats han planificat i regulat el control d'estocs de productes i components. També han hagut de repensar les rutes de subministrament davant la por que els controls duaners després d'un Brexit sense acord provoquin cues llargues a les fronteres.

Un altre motiu de preocupació per a moltes empreses és el previsible augment dels costos de producció que això provocarà i l'augment del cost de la matèria primera.

ARXIVAT A:
Brexit
Anar al contingut