Gran expectació davant el casament entre el príncep Guillem i Kate Middleton

Expectació pel casament reial d'aquest divendres a Londres entre el príncep Guillem i Kate Middleton. Centenars de britànics han ocupat posicions per aconseguir un bon lloc al llarg del recorregut que farà abans i després de l'esdeveniment la parella, des de l'abadia de Westminster, on es farà cerimònia religiosa, fins al Palau de Buckingham. De fet, s'estima que dos mil milions de persones la seguiran a Londres. La família reial espera, a més, que aquesta boda marqui una nova etapa i deixi enrere les polèmiques familiars.
Actualitzat
El príncep Guillem es casarà avui amb Kate Middleton a l'abadia de Westminster en una cerimònia que durarà prop d'una hora i mitja. L'esdeveniment tindrà una dimensió internacional. I és que es calcula que l'audiència potencial d'espectadors és de 2.000 milions de persones.

Hores abans del gran dia, Kate Middleton es deixava veure i saludava el públic que hi havia davant l'hotel on ha passat l'última nit de soltera. Kate, de 29 anys, va tornar a mostrar un caràcter obert i proper. El príncep Guillem també es va acostar als centenars de persones que esperen fa dies acampats als carrers per on passarà el seguici reial davant del Palau de Buckingham per saludar-los.

Per la seva banda, la reina Isabel II va convidar a un sopar les cases reials europees. Entre elles també hi havia una representació de la casa reial d'Espanya, amb la reina Sofia i els prínceps Felip i Letícia, que assistiran aquest divendres a la cerimònia.

La monarquia espera netejar la seva imatge

La monarquia britànica, la família reial més famosa del món, vol que aquest enllaç pugui deixar enrere els escàndols que arrossega i espera poder començar una nova etapa de qui podria ser el successor de la reina Isabel II. Tot i l'alegria de molts seguidors de la reialesa, aquesta boda no està exempta de polèmica i ha generat un debat bipolaritzat.

D'una banda, hi ha qui pensa que una despesa d'aquestes característiques amb tanta ostentació en temps de crisi no és adequada, tot i que les famílies es defensen dient que pagaran la cerimònia. També hi ha qui argumenta que aquest casament serà un gran anunci per al país, la família i la ciutat. Ha fet créixer el sentiment patriòtic i ha atret el doble de turistes del que és habitual, i així ha beneficiat la imatge i l'economia del país.

Arreu del país s'han organitzat festes paral·leles per celebrar l'esdeveniment, però els detractors també han organitzat festes alternatives i protestes contra el casament.

Convidats polèmics

A la llista de convidats hi ha prop de dues mil persones, entre famílies reials, líders polítics, amics i familiars dels nuvis i famosos de la vida pública anglesa. La polèmica ha estat marcada per la no-invitació als exprimers ministres Gordon Brown i Tony Blair, que tenien una relació tensa amb la família reial, que ha rebut moltes crítiques per aquesta omissió.

D'altra banda, la reina Isabel II ha enretirat la invitació a l'ambaixador sirià en considerar que és un "convidat inapropiat" després de la violència que viu Síria aquests dies, en què ja han mort més de 400 persones.
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut