Grande-Marlaska a l'acte de benvinguda a les delegacions LGTBI socialistes a Madrid ( (EFE))

Grande-Marlaska: "Hem de fer front a una dreta sense manies en limitar els drets LGTBI"

El ministre Grande-Marlaska titlla la dreta espanyola de "covarda" i "còmplice"
Redacció Actualitzat
TEMA:
LGTBIQ+

El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha instat aquest dissabte a lluitar contra aquella dreta "que no té manies a limitar" els drets del col·lectiu LGTBI. Així ho ha dit hores abans de la manifestació de l'Orgull al centre de Madrid.

"Diran que molestem perquè vivim la nostra vida tal com som i com volem ser. Busquen la uniformitat i nosaltres volem la diversitat. Ho hem de construir entre tots, perquè és la manera més clara de fer front a aquella dreta que s'ha unit i que no té manies a limitar els nostres drets, limitar els drets humans."

El ministre ha participat en l'acte de benvinguda a les delegacions LGTBI socialistes i ha remarcat que la celebració de l'Orgull 2019 és "la més reivindicativa dels darrers anys". A més, Marlaska ha protagonitzat una de les imatges de la jornada, ballant la cançó "I will survive", de Gloria Gaynor.


Per Marlaska, la dreta espanyola està donant "combustible" a l'extrema dreta. Una dreta que també ha titllat de "covarda" i "còmplice":

"La dreta covarda que actua de còmplice d'aquells limitadors, que vulneren els drets fonamentals."

En concret, s'ha referit a Ciutadans "per pactar de manera obscena amb qui limita els drets LGTBI". "Això ha de tenir conseqüències", ha dit en referència al veto del partit d'Albert Rivera a la manifestació de l'Orgull, pels seus possibles pactes amb Vox.

Ha reivindicat que la desfilada de l'Orgull "no és d'un partit o d'un altre", sinó que és "de la societat, dels homes i les dones compromesos amb els drets humans i els drets LGTBI".

"No és el dia per voler-se netejar la imatge. Que [Ciutadans] deixin de ser protagonistes."

El lema dels actes de l'Orgull d'enguany és "Gent gran sense armaris", per reconèixer la lluita històrica dels activistes LGTBI. Per això, Grande-Marlaska ha remarcat que no s'ha d'oblidar la lluita històrica del col·lectiu i ha defensat que els drets del col·lectiu LGTBI és "una batalla del conjunt de la societat":

"No són drets dels que som LGTBI, són drets humans. Avui van en contra d'uns i demà van en contra d'uns altres, simplement pel fet de ser diversos. Sabem el que ens estem jugant i no podem donar ni un pas enrere."

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+ Fernando Grande-Marlaska
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut