Grava una pluja de peixos a l'Albufera de València i en pesca 700 quilos: "Quina animalada!"

Un pescador enregistra com una pluja de llisses comença a saltar al voltant de la seva embarcació
Redacció Actualitzat
TEMA:
Pesca

Centenars i centenars de peixos saltant a l'Albufera de València. Aquesta espectacular imatge és la que ha vist de prop el pescador Manel Soler aquesta setmana en un fenomen extraordinari i poc habitual que ha pogut enregistrar amb el telèfon mòbil.

Mentre navegava pel llac, de cop i volta, tot de llisses van començar a saltar al seu voltant. "Mira això, quina animalada!", va exclamar el pescador valencià mentre gravava la pluja de peixos.

Soler va preparar les xarxes per pescar alguns exemplars, però no es va haver d'esforçar gaire, perquè els peixos li van caure a dins de l'embarcació, literalment. Fins i tot, en un moment donat va aturar l'embarcació, i és que en poc més d'un minut, segons diu, va poder arreplegar uns 700 quilos de peix.

El pescador Manel Soler (3Cat)

Aquest és un fenomen que ell mateix assegura que només ha pogut veure un parell cops o tres a la vida: "Trobar un banc de peixos així és una sort." I és que aquests animals entren a l'Albufera al maig i a l'octubre.

Segons explica, aquests dies les llisses s'estan reproduint i van juntes en un banc: "Crec que hi devia haver uns 15.000 quilos de peix", afirma el pescador.

"Hi ha gent que una cosa així no la veu mai a la vida i jo ho he vist dos o tres cops; ara, ser al mig de l'huracà, no."


L'albufera està "de cine"

L'estat de l'albufera --"de cine", com diu Soler-- permet que aquests peixos es reprodueixin i ja no s'hagi de fer cap aturada de pesca a l'estiu per assegurar-ne la sostenibilitat.

Segons explica ell mateix, el peix que pesca s'exporta per regla general a Itàlia i França, si bé supermercats com Consum, Mercavalència i restaurants locals també en compren.

ARXIVAT A:
País Valencià Pesca
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut