Burgos

Greenpeace denuncia que la central nuclear de Garoña hauria patit una possible fuita

L'organització ecologista Greenpeace ha denunciat a través d'un comunicat que la central nuclear Santa María de Garoña, a Burgos, funciona a la meitat de potència des de la matinada d'aquest dissabte. La reducció de la potència seria causada per una possible fuita provocada pel trencament d'un element del combustible. Greenpeace ha demanat informació al Consell de Seguretat Nuclear, "mentre que l'organisme regulador ni confirma ni desmenteix el succés". Un portaveu de Nuclenor, l'empresa propietària de la central, ha assegurat que la reducció de potència estava programada i no és un fet notificable al CSN.

Actualitzat
Des de principis d'any, Garoña ha tingut nou "accidents en la seva seguretat", comptant aquest últim, segons Greenpeace. A l'abril ha patit tres accidents, a més d'una aturada no programada el passat 23 d'abril per una fallada en el generador principal.

Des de l'empresa propietària, consideren que la denúncia del grup ecologista forma part de la campanya contra la petició de pròrroga de l'explotació, per allargar la vida útil de Garoña més enllà del 5 de juny, quan expira el seu període de vida útil.

Abans d'aquesta data, el Consell de Seguretat Nacional haurà d'emetre un informe que, en cas de ser negatiu, implicaria el tancament de la instal·lació. Si l'informe és favorable a la pròrroga, la decisió quedarà en mans del Consell de Ministres.
Anar al contingut