Greta Thunberg, desallotjada per la policia alemanya d'una protesta climàtica a Lützerath
L'activista climàtica sueca és a Alemanya donant suport al moviment contra l'expansió de la mina de carbó Garzweiler II
La policia ha desallotjat Greta Thunberg d'una protesta climàtica a Alemanya.
La jove activista estava participant en una seguda contra l'ampliació d'una mina a la localitat de Lützerath. Mentre s'estava desenvolupant la protesta, la policia l'ha escortat fora del lloc.
Aquestes són imatges de la policia desallotjant Thunberg:
Thunberg estava entre un grup d'activistes que s'han endinsat a la zona de la mina Garzweiler, segons publica la televisió pública regional WDR.
Segons la policia, estar en aquell lloc era perillós, i per això ha desallotjat els activistes d'un en un i els ha traslladat en una zona a uns 50 metres.
Els agents han portat els activistes a un autocar policial, on han estat retinguts temporalment i se'ls ha identificat.
Thunberg és aquests dies a Lützerath, al land del Rin del Nord-Westfàlia, donant suport als ecologistes que fa dos anys que protesten contra el projecte d'expansió de la mina.
En la manifestació que va haver-hi aquest dissabte a Lützerath, Thunberg va dir que era "una vergonya" que un dels "països més contaminants del món", en referència a Alemanya, arribi a acords amb empreses com RWE.
Climate strike week 230. We are currently in Lützerath, a German village threatened to be demolished for an expansion of a coal mine. People have been resisting for years. Join us here at 12 or a local protest tomorrow to demand that #LützerathBleibt !#ClimateStrike pic.twitter.com/hGrCK6ZQew
Greta Thunberg (@GretaThunberg) January 13, 2023
Símbol de la resistència climàtica
Fa dos anys que activistes climàtics s'han fet forts a Lützerath, on protesten contra l'expansió de la mina de carbó Garzweiler II, propietat del gegant energètic RWE. Lützerath té, al subsol, uns 250 milions de tones de carbó, una matèria primera clau per a l'economia del land més poblat d'Alemanya durant dècades.
Les darreres setmanes, fins a la localitat de l'oest del país s'hi han desplaçat milers de persones, majoritàriament ecologistes. També s'han mobilitzat antidisturbis de tot el país.
En els últims dies, la policia ha denunciat la violència dels manifestants i assegura que uns 70 agents han resultat ferits en els enfrontaments. D'altra banda, els ecologistes critiquen la contundència de les actuacions policials i denuncien que una vintena de persones han hagut de ser hospitalitzades.
Enmig d'un fort desplegament policial, s'han destruït edificis, granges i construccions de fusta en què, durant els últims dies, centenars d'activistes s'han concentrat per evitar l'ampliació de la mina de carbó.
L'operatiu policial es va donar per acabat aquest dilluns, després que els dos últims activistes marxessin voluntàriament d'un túnel on s'havien atrinxerat. Aquest dimarts, però, hi ha hagut més accions en altres punts de la regió, entre els quals la capital del land de Rin del Nord-Westfàlia, Düsseldorf.
Mentrestant, una setantena d'activistes ha protagonitzat una altra protesta a Lützerath, on hi havia Thunberg.
- ARXIVAT A:
- Greta ThunbergAlemanyaCrisi climàtica