
Guia Macarfi 2025: els 15 millors restaurants de Catalunya votats per comensals
Disfrutar, DiverXO i Asador Etxebarri entren al Top of the Tops, després de tres anys seguits sent els números 1 de la seva comunitat
Els restaurants Disfrutar, DiverXO i Asador Etxebarri se situen en el Top of the Tops de la Guia Macarfi, en la qual comensals i amants de la cuina premien els millors restaurants de les regions gastronòmiques de més interès de l'Estat.
Aquest dilluns s'han lliurat els premis i s'ha presentat la Guia Macarfi del 2025, en una gala que s'ha celebrat a La Paloma amb la presència de 150 xefs de tot l'Estat.
Durant la vetllada s'han revelat els Top 10, els 10 millors restaurants de cada zona gastronòmica --Catalunya, Madrid, Euskadi, La Rioja, el País Valencià, Andalusia, Cantàbria i Principat d'Astúries--, així com el premi Rookie a la millor obertura del 2024, que ha recaigut en el restaurant Ibai del País Basc.

Els números 1 de cada zona són:
A Catalunya: El Celler de Can Roca
A Madrid: Desde 1911
Al País Basc: Elkano
A La Rioja: El Portal de Echaurren
A Andalusia: Bardal
A València: Ricard Camarena
A Cantàbria: Cenador de Amós
Astúries: Casa Marcial
Els 15 millors a Catalunya són:
- El Celler de Can Roca
- Cocina Hermanos Torres
- Via Veneto
- Alkimia
- Ca l'Enric
- Estimar
- Can Jubany
- Lasarte
- Enigma
- Aürt
- Miramar
- Gresca
- La Boscana
- Dos Palillos, ex aequo amb Les Cols
A més, entre els que ja formen part dels Tops of the Tops Macarfi, per haver liderat la classificació de la seva comunitat durant tres anys consecutius, hi ha el català Disfrutar, el DiverXO de Madrid i el Asador Etxebarri del País Basc, que ja no formen part de les votacions.

Altres premis són els Rookies a la millor obertura dels últims dotze mesos, que encapçala Ibai (País Basc), seguit de Pabú (Madrid), el Maymanta i l'Esperit Roca (Catalunya), Leartá (Andalusia), Rural (Madrid), Haku (València) i Sen Omakase (Madrid).
A post shared by MACARFI Apasionados de la Gastronómia (@macarfi_com)
En aquesta desena edició de la guia, que es publica en castellà i anglès, es presenten 360 ressenyes dels restaurants més interessants de cada regió, de la selecció Macarfi i dels Rookies Macarfi de cada comunitat. A més, també s'inclouen els 4.000 restaurants que recull la pàgina web i en l'aplicació de Macarfi.
La guia també aporta informació sobre el tipus de cuina, la zona, la decoració, el servei o sobre diferents aspectes com el celler, el menú, o indicacions com "aquí mengen els locals", "braves", "per a grups" o "per a nens".
Ampliar la guia a set comunitats més
La Guia Macarfi, --per les lletres del nom del seu fundador Manuel Carreras Fisas--, és una guia independent amb seu a Barcelona, que es va començar a elaborar l'any 2015.
Es considera democràtica i popular perquè les persones que valoren els restaurants no són ni crítics gastronòmics professionals, ni periodistes, ni influencers, declarava Carreras l'any passat A Catalunya Ràdio:
"Els que alimenten la Guia Macarfi són més de 2.000 persones amb sentit comú i sensibilitat gastronòmica que, de manera altruista, envien la seva crítica. Al final, l'alimenten gent corrent."

Durant la gala el president i fundador de Macarfi, Carreras, ha anunciat: "La intenció és que l'any vinent la guia s'estengui a set comunitats més, amb la qual cosa es cobrirà tot el territori espanyol peninsular".
- ARXIVAT A:
- GastronomiaAlimentacióCuina