Vehicles blindats de tropes israelianes maniobren en una zona de la frontera amb Gaza (EFE)

Hamas proposa l'intercanvi de 200 ostatges israelians per 6.000 presos palestins

El grup armat mostra un video d'una noia a qui identifica com una ostatge capturada en el festival de música Supernova del 7 d'octubre

RedaccióActualitzat

Hamas proposa l'intercanvi de 6.000 presos palestins per ostatges israelians. El grup armat assegura que en té entre 200 i 250 i que no escatimarà esforços en utilitzar-los per alliberar palestins retinguts a les presons d'Israel.

Així ho ha afirmat l'excap de Hamas, Khaled Meshaal, que a més, ha detallat que entre els captius israelians hi hauria oficials d'alt rang de la Divisió de Gaza.

Hamas també ha explicat que té captives persones d'altres nacionalitats, que "són convidats"  i que, assegura, alliberaran "quan les circumstàncies els ho permetin".

Hores abans, el portaveu de l'exèrcit israelià, Daniel Hagari, ha augmentat la xifra oficial d'israelians segrestats de 155 a 199 persones.
 

Hamas mostra imatges que serien d'una ostatge a Gaza

El grup islamista Hamas ha difós aquest dilluns a la nit un vídeo on es veu una noia que la milícia assegura que és una ostatge israeliana capturada al festival de música Supernova. Les imatges mostren la noia viva i rebent assistència mèdica.

Al vídeo s'identifica la noia com Mia Sham, de 21 anys i de la localitat de Shoam, i demana que l'alliberin:

"Es preocupen per mi, m'estan cuidant, em donen pastilles, només demano que em tornin a casa al més aviat possible. A la meva família, els meus pares i els meus germans, si us plau, traieu-nos d'aquí al més aviat possible."

Posteriorment, l'exèrcit d'Israel han confirmat que Mia Sham va ser capturada per Hamas el 7 d'octubre passat al festival de música que se celebrava en una zona desèrtica prop de la frontera amb la Franja.

L'exèrcit israelià assegura que està en contacte permanent amb la família de la noia i que està desplegant mesures tant d'intel·ligència com operacionals "per al retorn de tots els ostatges, incloent-hi la Mia":


Incursions israelianes per localitzar els ostatges

La unitat d'elit de l'exèrcit israelià Sayeret Matkal, considerada la més apta per a operacions d'extracció, és l'encarregada de l'alliberament dels ostatges.

De fet, aquest divendres aquesta unitat va dur a terme algunes incursions "localitzades" a la Franja per "buscar proves que permetessin localitzar els ostatges", vius o morts.

Segons Hamas, que va amenaçar de matar els ostatges en cas de bombardejos indiscriminats a Gaza, n'han mort 22 a causa dels atacs israelians, una xifra que no s'ha pogut verificar.

 

ARXIVAT A:
Guerra a Gaza
Anar al contingut