Hans Blix informa a l'ONU que la cooperació de l'Iraq és insuficient
Hans Blix considera que l'Iraq no ha complert amb la demanda de l'ONU de facilitar tota la informació sobre el seu programa armamentístic i que s'ha limitat a no impedir l'accés dels inspectors als llocs que volien examinar. En l'informe presentat aquesta tarda davant del Consell de Seguretat, Blix ha assenyalat les omissions que persisteixen, especialment sobre armes biològiques i químiques. El representant dels Estats Units al Consell de Seguretat, John Negroponte, ha dit que l'informe de Blix confirma que l'Iraq no ha complert amb les resolucions de les Nacions Unides, mentre que Londres es mostra disposat a acceptar un altra informe dels inspectors el 15 de febrer.
L'informe presentat pel caps dels inspectors de l'ONU a l'Iraq, Hans Blix, ha estat especialment dur amb Bagdad. Segons Blix, l'Iraq ha cooperat "força" pel que fa a permetre l'accés a diferents indrets, però no ha col·laborat en l'essencial: aportar dades sobre les omissions contingudes en la seva declaració per certificar el seu desarmament.
Blix ha dit que l'Iraq no ha complert a l'hora de donar informació sobre el parador de 6.500 caps químics i ha apuntat la possibilitat que encara disposi de dipòsits d'àntrax. Segons el cap dels inspectors, hi ha indicis que l'Iraq ha produït més armes amb àntrax de les que havia declarat i que no hi ha proves creïbles de la destrucció dels seus estocs.
D'altra banda, Hans Blix ha informat al Consell de Seguretat que tenen proves que l'Iraq ha importat il·legalment 300 motors de míssil susceptibles de ser instal·lats en els míssils Al-Samud 2.
Un dels punts de fricció amb Bagdad, és la negativa iraquiana a acceptar l'ús per part dels inspectors dels avions espia U-2. Aquests avions, que ja es van utilitzar en l'anterior etapa d'inspeccions, permeten prendre imatges aèries i vigilar la zona on s'estan fent les inspeccions de manera que es pot saber si mentre els inspectors entren per una port surt material per una altra.
Per la seva banda, el director de l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica, Mohamed el-Baradei, ha dit que encara queden moltes coses per aclarir respecte al programa d'armes nuclears iraquià posterior a la guerra del Golf, l'any 1991. Segons El-Baradei, si bé no s'han trobat proves de cap activitat nuclear prohibida, la compra de tubs d'alumini ha violat la resolució 687.
El Baradei ha demanat "alguns mesos més" per continuar les inspeccions.