Harris i Trump intenten esgarrapar vots amb dues entrevistes en camp contrari
La demòcrata ha aparegut a la conservadora Fox News, molt afí a Trump, i el republicà ha respost les preguntes de ciutadans d'origen llatinoamericans a la cadena Univision
Yago Pasinato
Periodista del 324.cat
Kamala Harris i Donald Trump han intentat esgarrapar vots aquest dijous a la matinada en camp contrari. Els principals candidats a la Casa Blanca acostumen a centrar els esforços a mobilitzar la seva pròpia base de votants, però aquest cop han canviat d'estratègia menys de tres setmanes abans dels comicis.
Un acostament a la gola del llop que demostra que, pels aspirants, no s'hi val a escatimar cap vot.
Harris, tensa entrevista a la Fox
L'actual vicepresidenta ha concedit la seva primera entrevista a la cadena conservadora Fox News, molt afí a Trump, des que va assumir la candidatura demòcrata fa tres mesos.
Ha estat una entrevista tensa, on l'entrevistador l'ha interromput diverses vegades i ha repetit molts cops els arguments de Trump, sobretot en matèria de migració.
Amb tot, Harris ha aprofitat l'espai, feu d'una audiència conservadora, per distanciar-se de Biden, molt impopular entre els votants republicans.
"Permeti'm ser molt clara: la meva presidència no serà una continuació de la presidència de Joe Biden", ha dit la candidata demòcrata:
"Com cada nou president que arriba al càrrec, portaré les meves experiències professionals i vitals, idees fresques i noves. Represento una nova generació de lideratge. Jo, per exemple, soc algú que no ha passat la major part de la seva carrera a Washington."
Abans de donar-li el torn de paraula, el periodista Bret Baier ha reproduït vídeos d'entrevistes en les quals Harris havia dit que no podia pensar en res que hagués fet de forma diferent a Biden durant els darrers quatre anys.
"Trump és inestable i perillós"
La vicepresidenta també ha definit Trump com algú que "no està capacitat per exercir el càrrec, és inestable i és perillós".
"La gent està esgotada d'algú que afirma ser un líder, però que passa el seu temps menyspreant els altres i involucrant-se en greuges personals."
Preguntada des de quan era conscient dels problemes d'agudesa mental de Biden, que el van forçar a abandonar als 81 anys la carrera per la reelecció, ha girat l'argument contra el seu rival, dient que "Biden no és a la papereta i Trump, sí".
Al voltant del candidat republicà, de 78 anys, també han sorgit dubtes per la seva edat.
Protagonista en un acte de republicans crítics amb Trump
Precisament, hores abans de l'entrevista, Harris ha viatjat fins a l'estat clau de Pensilvània, on s'ha envoltat de republicans enfrontats amb Trump en un acte batejat "El país per sobre del partit".
"No importa el vostre partit, no importa qui vau votar l'última vegada, hi ha un lloc per a vosaltres en aquesta campanya", ha afirmat Harris.
Harris va apel·lar durant l'acte al respecte a l'ordre constitucional, la diversitat d'idees i la lliure expressió.
Trump, amb votants llatinoamericans a Univision
Trump, per part seva, ha participat en un fòrum amb votants d'origen llatinoamericà organitzat per Univision, un format que Harris va estrenar la setmana passada.
I ho ha fet dedicant gran part de l'acte a repetir mentides marca de la casa. Com quan ha reiterat el que va dir sobre que alguns migrants mengen mascotes.
O com quan ha afirmat que altres països buiden les seves presons i institucions mentals per enviar els assassins i pacients als Estats Units.
"La població carcerària al món està baixant perquè els envien als Estats Units, buiden les presons de Veneçuela perquè vinguin aquí."
Un Trump que, malgrat les seves difamacions, ha assegurat que dona suport a la migració, sempre que sigui legal: "Volem que arribi gent, però no assassins".
El republicà ha intentat guanyar-se el vot llatí amb la promesa de fer costat a les petites empreses, atreure inversió i nous llocs de feina, a més de prometre reduir la inflació.
Rufus Wainwright demana no sonar als mítings de Trump
El que potser haurà de modificar Trump és la llista de reproducció que sona en els seus actes de campanya. Això després que el cantant Rufus Wainwright hagi criticat l'ús de la seva versió d'"Hallelujah" en els seus mítings (la versió original és de Leonard Cohen).
A través d'un comunicat, el músic ha titllat de "blasfèmia" que Trump i els seus seguidors s'apropiïn del que ha definit com "un himne dedicat a la pau, l'amor i l'acceptació de la veritat i una oda a la tolerància":
The song Hallelujah' by Leonard Cohen has become an anthem dedicated to peace, love and acceptance of the truth. I've been supremely honored over the years to be connected with this ode to tolerance. Witnessing Trump and his supporters commune with this music last night was the pic.twitter.com/Qcf4Cbjqgy
Rufus Wainwright (@rufuswainwright) October 15, 2024
No és la primera vegada que el món de la música es posiciona en contra del candidat republicà. ABBA, Bruce Springsteen, Neil Young, Celine Dion o els Rolling Stones han demanat que deixi de reproduir les seves cançons.