El líder de Hezbollah del Líban, Hassan Nasrallah, es dirigeix als seus partidaris en un discurs televisat (Reuters)

Hezbollah adverteix Israel d'una extensió de la guerra al Líban: "Lluitarem sense límits"

El líder de l'organització, Hassan Nasrallah, ha comparegut aquest dimecres en un discurs televisat on ha valorat l'atac on van morir sis persones
Redacció Actualitzat
TEMA:
Guerra a Gaza

El líder de Hezbollah, Hassan Nasrallah, ha advertit aquest dimecres que la mort d'un dels principals líders de Hamas en territori libanès és "un crim important i perillós" i sobre el qual no poden callar.

En un discurs televisat, Nasrallah ha ofert el seu condol a Hamas pel que ha anomenat "una agressió flagrant d'Israel", a qui acusa de la mort de Saleh al-Arouri.

En aquest sentit, el cap de la milícia libanesa ha estat taxatiu: la seva formació lluitarà "sense límits, sense regles, sense fronteres" si Israel declara la guerra al Líban.

"Qui pensi en la guerra amb nosaltres, en una paraula, ho lamentarà. La guerra amb nosaltres tindrà un cost molt alt."

Nasrallah també ha assegurat que el combat transfronterer que manté Hezbollah amb Israel en resposta a la guerra de Gaza, desgasta l'exèrcit israelià i fa que els bombardejos a Gaza no siguin encara més extensos.
 

L'atac al sud de Beirut

Hezbollah i l'estat jueu estan embrancats en un intens foc creuat a través de la frontera amb el Líban des de tan sols un dia després de l'esclat de la guerra de Gaza. La milícia libanesa va llançar els combats en suport de Hamas i fins ara els atacs israelians no havien anat més enllà d'una cinquantena de quilòmetres de la línia divisòria.

Aquest dimarts, però, un atac al sud de Beirut ha provocat la mort de sis persones, entre elles un dels líders destacats de Hamas, Saleh al-Arouri, i dos membres més del grup islamista. Tot i que l'exèrcit israelià no ha confirmat l'autoria, Hamas, així com el primer ministre del Líban, li atribueixen l'acció.

L'explosió va tenir lloc al suburbi de Dahieh a Beirut (Reuters)

Si s'acaba confirmant, es tractaria del primer atac d'Israel a la capital libanesa des de la guerra que van mantenir Hezbollah i l'estat jueu el 2006. Aquest fet no només incrementa la tensió a la frontera entre tots dos països, sinó que pot augmentar el perill d'una guerra més enllà de la Franja de Gaza.

És per això que l'expectació per al discurs de Nasrallah avui era molt alta. Tot i això, el líder de la milícia libanesa s'ha mostrat contingut i temperat.

Amb tot, Nasrallah tornarà a parlar aquest divendres mentre creix la por que el Líban es converteixi en un segon front de guerra.
 

L'origen de Hezbollah

Hezbollah, fundat per la Guàrdia Revolucionària de l'Iran el 1982, és la punta de llança d'una aliança recolzada per Teheran, hostil a Israel i els Estats Units.

Es tracta d'una organització musulmana xiïta que té influència política i controla la força armada més poderosa del Líban.

La milícia de Hezbollah és, doncs, una aliada tant de l'Iran com de Hamas i està classificada com a terrorista pels Estats Units, el Regne Unit, la Unió Europea, la Lliga Àrab o diverses nacions àrabs.

 

ARXIVAT A:
Guerra a Gaza Israel Palestina
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut