L'OCDE calcula que de mitjana, un 25% dels treballadors entre el 2015 i el 2019, treballaven en alguna "ocupació verda" (iStock)

Holaluz quintuplica les pèrdues el 2023 i admet problemes de solvència financera

Els fons inversors del grup rebutgen els comptes, que s'han presentat sense l'informe d'auditoria, i la cotització a la borsa ha quedat suspesa
Redacció Actualitzat
TEMA:
Energia

L'autoritat borsària espanyola ha suspès aquest dimecres la cotització d'Holaluz, la comercialitzadora catalana d'electricitat, després de presentar els comptes del 2023 sense l'informe d'auditoria. Tot i que la mateixa companyia havia dit que esperava fer-los públic abans d'acabar la setmana, finalment ho ha ajornat uns dies. 

L'empresa diu que dos dels set membres del consell d'administració han votat en contra dels comptes anuals, que s'han tancat amb unes pèrdues de 26 milions d'euros el 2023.

Així, la companyia energètica va multiplicar per cinc les pèrdues, després de registrar uns números vermells de 5 milions d'euros l'any passat.

El descens en els preus de la llum està afectant greument el negoci d'Holaluz, que ha demanat un préstec de 10 milions a l'Institut Català de Finances i un altre de 3 a Avançsa, una altra entitat pública, per afrontar possibles problemes de liquiditat.

L'operació puja fins a 21 milions provinents també de diverses gestores de patrimoni familiar catalanes i una línia de capital de sis milions més que només s'utilitzaria en cas "necessari". 

Amb tot, en el seu informe de gestió, Holaluz admet que si la negociació fracassa, el consell d'administració ha aprovat l'opció d'un preconcurs de creditors. El deute consolidat d'Holaluz a tancament d'any era de 58,8 milions d'euros.


L'empresa defensa un canvi de tendència

Segons l'empresa, les pèrdues registrades en els comptes que han rebutjat els grups inversors Axon i Geroa són sobretot pels mals números del primer trimestre del 2023, encara que remarquen que en els últims dotze mesos naturals s'ha notat un "canvi de tendència". 

Holaluz defensa que els últims mesos ha impulsat una estratègia per "optimitzar" processos, reduint un 23% els costos operatius. De fet, l'energètica va tancar a finals d'any un ERO per reduir plantilla

En el conjunt de l'exercici, el volum de facturació va tancar en 614,6 milions d'euros, un 33% menys respecte als 919,8 del 2022, mentre que l'EBITDA va ser de 4,3 milions.

ARXIVAT A:
Energia Empresa
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut