Emma Stone, premi a la millor actriu, va demanar passar a l'acció per frenar la injustícia (Foto: Reuters)
Emma Stone, premi a la millor actriu, va demanar passar a l'acció per frenar la injustícia (Foto: Reuters)
Los Angeles

Hollywood s'alça contra la política migratòria de Trump

Emma Stone, Mahershala Ali i Ashton Kutcher converteixen els premis del Sindicat d'Actors en un clam contra les mesures discriminatòries de Trump

Actualitzat

Acostuma a ser la nit en què els actors es reconeixen mútuament els talents, però els premis del Sindicat d'Actors es van convertir en una vetllada de marcat to reivindicatiu. El decret antiimmigració del president nord-americà, Donald Trump, ha fet sublevar els actors de Hollywood, que van aprofitar la gala per llençar les seves crítiques.  

La benvinguda a la gala ja va marcar el to de les crítiques contra Trump. Com a mestre de cerimònies, Ashton Kutcher va rebre els assistents i també "tots els que són als aeroports", en una referència clara als refugiats i immigrants de set països que estan sent aturats en aterrar als Estats Units.

"Bona nit, membres del Sindicat d'Actors, a tothom a casa, i als aeroports que pertanyen a la meva idea del que són els Estats Units."

Els guardons van ser generosos. "Fences" i "The Crown", els actors i actrius negres, com Denzel Washington, van arrasar i, mentrestant, els dards contra Trump van seguir caient.

Mahershala Ali, el jove protagonista de "Moonligth", es va reivindicar com a musulmà i va afirmar que amb aquesta pel·lícula havia après precisament "el que passa quan perseguim la gent" i Emma Stone, premi a la millor actriu, va demanar passar a l'acció per frenar la injustícia:

"Estem en un moment molt complicat al món i al nostre país. Hi ha coses imperdonables i que fan por, i s'ha d'actuar.
Em sento afortunada de formar part d'aquest grup de gent que es preocupa."

Per la seva banda, l'actriu de "Figuras ocultas" Taraji P. Henson ho va aprofitar per reivindicar l'actualitat de la pel·lícula sobre les primeres dones enginyeres que va tenir la NASA.

"Quan ens ajuntem tots com a raça humana, nosaltres guanyem i l'amor guanya sempre."

Però un dels grans moments de la nit va ser l'apassionat discurs de David Harbous ("Stranger Things"), el més aplaudit, i que va acabar cridant:

"Rebutjarem els assetjadors, acollirem els marginats, els que no tenen casa. Superarem les mentides, caçarem monstres. I quan estiguem confosos entre la hipocresia i la violència de certs individus o institucions, nosaltres, com el cap Jim Hooper (el seu personatge en la sèrie), colpejarem els que intentin destruir els dèbils, els que no tenen drets i els marginats."

L'actriu Julia Louis-Dreyfus, coneguda per "Seinfield" o "Veep", va recordar que ella és filla d'un immigrant.

"El meu pare va fugir de la persecució religiosa a la França ocupada pels nazis. Sóc una patriota nord-americana i estimo aquest país. I és per això que estic horroritzada per aquest veto als immigrants, és anti-nord-americà."

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut