Bengt Holmström, Alvin Roth, Chris Sims, Edward C. Prescott, James Mirrlees (ACN)

Holmström, Nobel d'Economia: "Catalunya ha sabut aprofitar la crisi"

Sis premis Nobel d'Economia són a Barcelona per celebrar el desè aniversari de la Barcelona Graduate School of Economics
Redacció Actualitzat

Mai abans Barcelona havia reunit tants premis Nobel. Són sis, tots d'Economia, i coincideixen a la ciutat per celebrar el desè aniversari de la Barcelona Graduate School of Economics.

Hi ha els Nobel d'Economia del 2016, Oliver Hart i Bengt Holmström, i quatre predecessors seus: Alvin Roth (premiat el 2012), Chris Sims (premiat el 2011), Edward C. Prescott (premiat el 2004) i James Mirrlees (premiat el 1996).

Els últims Premis Nobel d'Economia, Oliver Hart i Beng Holmström, han destacat el dinamisme de l'economia espanyola i, en concret, de la catalana, que consideren que està creixent a bon ritme.

"Catalunya està traient profit de la crisi", ha assegurat Holmström. Hart hi ha estat d'acord, però tots dos han reconegut que l'alt nivell d'atur, sobretot entre els joves, és preocupant. Creuen que la solució passa per fer polítiques específiques.

Un altre dels Nobel, James Mirrles, en una entrevista al programa "El matí de Catalunya Ràdio", ha parlat del Brexit i de la viabilitat econòmica d'una Escòcia i d'una Catalunya independents.

Deu anys d'excel·lència

En aquests deu anys, la Barcelona Graduate School of Economics (SGSE), fundada per l'exconseller Andreu Mas-Colell, s'ha convertit en un centre de referència.

En la jornada d'aquest divendres, el president honorari de la BGSE, Joaquín Almunia, excomissari d'Economia de la UE, ha destacat tres aspectes que n'expliquen l'èxit: l'excel·lència dels seus professors i alumnes, la cooperació entre múltiples institucions i l'obertura a acadèmics i estudiants de tot el món.

El centre forma cada any més de 200 estudiants de 50 països i té professors de 30 països, ha explicat la directora, Teresa Garcia-Milà.

El president, Ramon Marimon, ha remarcat l'enfocament de la BGSE en la investigació d'excel·lència, que ha obtingut reconeixements nacionals i internacionals.

L'escola va néixer fruit de la col·laboració de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC). També va tenir el suport d'entitats privades.

 

ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut