Huawei desbanca Apple com a segon venedor mundial de "smartphones"

El segon trimestre del 2018, les vendes globals de telèfons intel·ligents van baixar

RedaccióActualitzat

L'empresa xinesa Huawei s'ha convertit, el segon trimestre del 2018, en la segona que més "smartphones" ha venut a tot el món.

D'aquesta manera, ha superat per primera vegada la nord-americana Apple, que els últims vuit anys s'havia mantingut en el número 2.

El fabricant sud-coreà Samsung es manté imbatut en la primera posició.

En la quarta i la cinquena posicions també hi ha hagut canvis, i també ha passat que una marca xinesa n'ha superat una de nord-americana.

Així, Xiaomi ha pujat a la quarta posició, desbancant Oppo, que ha quedat en cinquè lloc.

 

Més enllà d'aquests moviments, es dona la circumstància que entre l'abril i el juny de 2018 s'han venut menys telèfons intel·ligents que un any abans.

En concret, prop d'un 2 per cent menys.

La causa principal sembla que és l'alentiment de les vendes en mercats importants com els Estats Units, l'Europa occidental i la Xina.

La xifra absoluta de "smartphones" venuts aquests tres mesos gira al voltant dels 350 milions d'aparells.

 

Per marques, va anar de la següent manera:

La sud-coreana Samsung ha venut més de 71 milions d'unitats, tot i baixar més d'un 10%. Les vendes dels models S9 i S9+ no han estat les esperades. Té un 20% de la quota de mercat.

Huawei, en canvi, ha vist com els models P20 i P20 Pro obtenien molt bons resultats. En total ha venut més de 54 milions d'aparells, que suposen més del 15% de la quota de mercat del sector.

 

Apple ha venut més de 41 milions de terminals, i ha vist com l'iPhone X es consolidava com un dels més venuts. Supera el 12% de la quota de mercat.

Les marques Xiaomi i Oppo, per la seva banda, han venut uns trenta milions d'aparells cadascuna, i es reparteixen una quota de mercat que gira al voltant del 9%.

 

Els experts consideren molt probable que en els pròxims mesos hi continuï havent moviments al capdamunt de la llista de vendes de mòbils intel·ligents, que continuarà dominada, això sí, per Samsung, Apple i Huawei.

Anar al contingut