Luis Rubiales celebrant el Mundial amb el trofeu (EFE/Pablo García/RFEF)

El govern espanyol critica Rubiales pel petó forçat a Hermoso: "És inacceptable"

El ministre de Cultura i Esports considera que el petó als llavis que el president de la Federació Espanyola de Futbol va fer a la jugadora està fora de lloc
Redacció Actualitzat
TEMA:
Igualtat de gènere

"El primer que cal fer és donar explicacions i demanar disculpes." Així de clar ha estat Miquel Iceta, ministre de Cultura i Esports en funcions, sobre el petó forçat als llavis que el president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, va fer a la jugadora Jenni Hermoso durant la celebració del Mundial. 

"Em sembla inacceptable", ha valorat durant una entrevista a Ràdio Nacional abans d'argumentar: "Precisament, els que tenim responsabilitats públiques hem de ser especialment curosos en les nostres actituds i les nostres accions."

Iceta també ha afegit que "cal evitar qualsevol circumstància que pugui interpretar-se en clau de prevalença, que qui mana força un petó".

També des del govern espanyol, aquest mateix diumenge la ministra d'Igualtat en funcions, Irene Montero, va declarar en un missatge a Twitter que el petó de Rubiales a Hermoso és "una forma de violència sexual"

En les hores posteriors a l'incident, Rubiales, en declaracions a diversos mitjans, no es va mostrar gens penedit del seu gest i va carregar contra els que l'havien criticat. Tot i això, aquest dilluns el dirigent federatiu s'ha disculpat públicament.

A través d'una declaració institucional, Rubiales diu que "segurament" es va equivocar, però que va ser "sense mala fe en un moment de màxima efusivitat".

La secretària general de l'Esport demana la dimissió de Rubiales

Des de la Generalitat, van més enllà i n'exigeixen la dimissió. "Rubiales ha de dimitir. No podem tolerar ni pagar cap preu per ser esportista d'elit. La mirada al futbol encara no és igualitària", ha assegurat Anna Caula, la secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, en declaracions a Catalunya Ràdio.

Caula ho ha considerat una "agressió dura" i ha instat a "prendre consciència que hi ha coses que no són un preu que hàgim de pagar". I ha reblat: "La mirada al futbol encara no és igualitària i ens queda molta feina per fer."

ARXIVAT A:
Esports Igualtat de gènere
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut