Iceta i Collboni, més que satisfets: "Hem tornat a posar al PSC en circulació"

Iceta i Collboni, més que satisfets: "Hem tornat a posar el PSC en circulació"

Collboni queda tercer i subratlla que no hi ha majoria independentista a la ciutat de Barcelona

Actualitzat

El secretari general del PSC, Miquel Iceta, ha celebrat els resultats del partit arreu de Catalunya. Collboni, que ha quedat tercer, ha parlat d'"extraordinari resultat" a la ciutat de Barcelona, on han aconseguit 8 regidors, el doble dels que van aconseguir l'any 2015.

El líder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona ha felicitat Maragall però descarta facilitar-ne la investidura. Ha agraït als ciutadans i als prop de 130.000 electors que han confiat en ell l'alta participació:

 

"Vull agrair-ho a les persones d'esquerres, a les persones progressistes, les persones federalistes, els no-independentistes, els moderats, els catalanistes i els patriotes de la ciutat."

Cap pas per afavorir els independentistes, ha dit Collboni:

"Serem fidels i coherents als compromisos adquirits durant la campanya perquè per a mi és sagrat (...). Vam dir que no faríem cap pas, ni per activa ni per passiva, per facilitar ni afavorir un govern independentista."


Empès per l'"efecte Pedro Sánchez", Collboni ha superat els resultats que va obtenir en el seu debut com a candidat, el 2015, quan va registrar la pitjor marca del PSC a Barcelona, ​​una ciutat que els socialistes van governar durant tres dècades.

"El PSC ha tornat, el PSC és aquí", ha exclamat visiblement content entre els aplaudiments de la militància que s'ha reunit al carrer Pallars.

Segons el candidat socialista, "els ciutadans han dit clar i alt que no hi ha majoria independentista" a l'Ajuntament de Barcelona, ​​on sí que hi ha una majoria "de progrés".

Davant d'aquest escenari, ha assegurat que treballarà perquè es posin els interessos de la ciutat "per sobre de tot", primant la defensa dels drets dels més vulnerables.

Pedro Sánchez, decebut perquè el PSOE, tot i quedar primer, no governarà Madrid i pot perdre Aragó

El president del Govern en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, no ha pogut amagar la seva decepció amb els resultats obtinguts per la seva formació en les municipals, autonòmiques i europees d'aquest diumenge.

Malgrat que el PSOE ha guanyat les eleccions europees, passant de 14 a 20 eurodiputats; ser primera força a les municipals i guanyar "de llarg" en la major part de les comunitats autònomes que aquest diumenge renovaven les seves assemblees, la cara de Sánchez en la seva compareixença davant els mitjans de comunicació reflectia decepció.

I és que ser la força més votada no li permetrà governar a la Comunitat de Madrid, on tenien altes expectatives posades, pel fet que PP i Ciutadans sumen amb Vox.

A més, els socialistes poden perdre el Govern d'Aragó, ja que allà també sumen les tres dretes amb el PAR i l'actual president, el socialista Javier Lambán, només podria retenir l'Executiu pactant amb Ciutadans.

Per aquest motiu Sánchez ha advertit que en aquells llocs en què el PSOE, malgrat haver estat primera força, no pugui governar serà "perquè la dreta de PP i Ciutadans pacten amb la ultradreta", una aliança que, segons ell, no entendran els partits liberals i conservadors europeus.

En una declaració en la qual no ha admès preguntes, Sánchez ha considerat que ha arribat l'hora  que s'aixequi "el cordó sanitari" que Ciutadans va establir al voltant del PSOE. I és que, en comunitats autònomes com Aragó i Castella Lleó, els socialistes, que han estat primera força, podrien governar si pactessin amb Ciutadans.

Sánchez ha sortit acompanyat pel cap de llista a les europees, Josep Borrell, membres del seu govern com Carmen Calvo, Dolors Delgado, Margarita Robles, José Luis Ábalos, Luis Planas i Magdalena Valerio i altres dirigents del PSOE com Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, Sants Cerdán o Iratxe García.  

ARXIVAT A:
Eleccions autonòmiques 26MEleccions europees 26MEleccions municipals 26M
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut