Identifiquen el presumpte autor de la carta amb amenaces a la ministra Maroto

La Policia Nacional ha denunciat l'home que apareix al remitent de la carta, on fins i tot ha posat la seva direcció real
Redacció Actualitzat
TEMA:
PSOE

La policia ha identificat una persona com a presumpte autor de la carta amb una navalla ensangonada dirigida a la ministra d'Indústria, Reyes Maroto. Es tractaria d'un home que viu al municipi d'El Escorial, a Madrid, i que hauria posat el seu nom i la seva adreça real al remitent de la carta.

La Policia Nacional ha denunciat l'individu davant de la justícia. El jutjat d'instrucció número 13 de Madrid s'ha fet càrrec de la investigació. Segons la policia, l'home te problemes de salut mental.

El sobre va arribar al Ministeri d'Indústria divendres passat, però no l'han obert fins aquest dilluns.

Juntament amb la navalla hi havia les caràtules de CD i còpies de converses de Whatsapp. La policia investiga si les marques vermelles de la navalla són de sang o de pintura.

La ministra d'Indústria ha presentat aquest dilluns la denúncia a la comissaria del Congrés dels Diputats. En declaracions als mitjans, Maroto ha demanat una condemna unànime d'aquest fet: "A tots els que defensen la democràcia que uneixi la seva veu per dir alt i clar que l'odi i les amenaces no ens faran callar, perquè Espanya necessita reforçar la seva democràcia".

"Caldrà anar a les urnes a frenar la ultradreta, a dir que ja n'hi ha prou, perquè s'han passat de la ratlla"

 

Sense pistes de les bales

Maroto havia anunciat que, si el PSOE guanya el comicis del 4 de maig, es convertirà en vicepresidenta del govern madrileny. Aquesta amenaça se suma a les rebudes pel ministre Grande-Marlaska, Pablo Iglesias i la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez, tots tres destinataris de cartes amb bales al seu interior.

Els dos enviaments, però, podrien no tenir relació. La policia creu que les tres primeres cartes sí que les van enviar la mateixa persona i ara miren si estan connectades amb la missiva a Maroto.

De moment, no han trobat empremtes ni mostres d'ADN a les cartes a Iglesias i Marlaska, segons ha avançat "El Periódico". La Guàrdia Civil continua examinant la carta similar que va rebre Gámez.

A dins de les tres missives hi havia set projectils del calibre que utilitzen, entre d'altres, els fusells Cetme.

 

ARXIVAT A:
PSOE Comunitat de Madrid
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut