Les fonts públiques per al consum d'aigua no estan afectades per les restriccions
Les fonts públiques per al consum d'aigua no estan afectades per les restriccions

Igualada restringeix el consum d'aigua per falta de pluja i de reserves als aqüífers

El consum s'ha limitat a 250 litres al dia per habitant davant la precària situació de l'aqüífer de Capellades, un dels punts d'abastiment del municipi

L'Ajuntament d'Igualada ha decidit limitar el consum d'aigua, tant als domicilis com a les fonts i l'aigua de reg, davant la falta de pluges i la situació precària de l'aqüífer de Capellades, un dels punts d'abastiment d'aigua del municipi. Tot i que els nivells encara no es troben en situació d'emergència i no es vol crear una alarma innecessària, la mesura es fa com a prevenció però també per donar un toc d'alerta.

L'aqüífer, que abasteix 14 municipis de l'Anoia, està perdent reserves a causa de la sequera i per la falta de pluges, i amb la mesura es vol evitar que s'acabin d'esgotar les reserves que encara hi ha.

Els ciutadans podran gastar un màxim de 250 litres al dia, una quantitat d'aigua molt superior a la mitjana, que és de 230 litres per habitant. On més es notaran les restriccions serà als usos urbans: es restringeix el reg a les zones verdes, es farà servir aigua freàtica i s'ha prohibit l'ús d'aigua en fonts ornamentals.

Per evitar dependre únicament de l'aqüífer, ja fa dos anys que Igualada també s'abasteix a través del sistema Ter-Llobregat.

Miquel Vives, regidor de Sostenibilitat i Mobilitat de l'Ajuntament d'Igualada, ha reclamat a l'Agència Catalana de l'Aigua que resolgui els problemes de l'aqüífer i ha demanat als altres municipis que s'abasteixen d'aquest mateix punt que també apliquin mesures semblants.

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut