Illa respon a ERC que hi haurà finançament "singular" per a Catalunya

Salvador Illa assegura que el govern espanyol reconeixerà la "singularitat de Catalunya" i millorarà un sistema de finançament que diu que és injust

RedaccióActualitzat

El cap de setmana previ a l'inici de les negociacions per a la investidura, els partits van fent els seus moviments. Esquerra ha marcat quines són les condicions per arribar a un acord amb el PSC: un finançament singular, en forma de concert econòmic. El líder dels socialistes, Salvador Illa, hi ha respost gairebé a l'instant i es mostra convençut que hi haurà una millora dels comptes de la Generalitat que donaran "resposta a la singularitat de Catalunya".

En un acte del PSC a Gavà, el primer secretari i candidat dels socialistes ha assegurat que el govern espanyol liderat del PSOE millorarà el finançament de Catalunya.

Salvador Illa ha garantit que el govern de Pedro Sánchez té la intenció d'"escoltar" Catalunya. El candidat a president de la Generalitat diu que la millora del finançament "no és cap privilegi, sinó una qüestió de justícia".


Finançament singular o concert econòmic?

lla ha fet servir el mateix terme que els republicans: singular. A diferència d'ERC, però, el líder del PSC apunta que primer s'hauria de fer la investidura i després ja vindria la millora del finançament. Illa, de fet, ha reclamat un acord d'investidura que li permeti posar-se a treballar "com més aviat millor" en l'assumpte.

L'altra clau, però, és què vol dir "singular". Aquest mateix dissabte al matí, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, advertia que és "molt difícil" que els republicans donin suport a una investidura de Salvador Illa al capdavant de la Generalitat si el govern de l'Estat no mou fitxa per al "finançament singular" de Catalunya.

Rovira, però, ha puntualitzat que el finançament que reclamen té forma de concert econòmic: "fora del règim comú" i que permeti a Catalunya recaptar "tots els impostos". És a dir, com el que "ja és vigent al País Basc o Navarra".
 

Els números per a un pacte

En l'acte de cloenda de l'assemblea de la Federació del PSC del Baix Llobregat, el líder dels socialistes ha assegurat que l'únic escenari que considera és el de provar de ser investit amb un pacte de les forces progressistes i que no valora altres opcions.

Juga amb el pactòmetre per veure quines majories són possibles al Parlament:

ARXIVAT A:
PSCERCEleccions Parlament Catalunya 2024Investidura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut