Imatge d'arxiu de l'interior de la central nuclear de Garoña, a Burgos

Imposen 15 condicions de seguretat a la nuclear de Garoña per continuar deu anys més

El Consell de Seguretat Nuclear ja va dir divendres que està a favor de prorrogar deu anys més el funcionament de la central de Santa María de Garoña, a Burgos. Però si vol renovar per una dècada més haurà de complir quinze condicions de seguretat. Les ha aprovat aquest dilluns el ple del CSN i dues d'aquestes condicions són que modifiqui el disseny i que assumeixi la normativa més moderna exigida per l'òrgan regulador.
Actualitzat
El CSN  també exigeix a la nuclear que abans de l'arrancada per l'aturada per recàrrega del 2011 haurà de canviar el sistema de tractament de gasos radioactius en cas d'accident. I abans de la posada en marxa després de l'aturada per recàrrega del 2013 haurà de reforçar l'aïllament de le penetracions dels murs de contenció, millorar la independència dels equips i dels circuits elèctrics, i millorar la protecció contra incendis d'equips i sistemes de seguretat.

La presidenta del Consell de Seguretat Nuclear, Carmen Martínez Ten, ha assegurat que "Garoña és tan segura com les centrals franceses, sueques o americanes del mateix tipus". Però ha recordat que si la planta no compleix les quinze condicions de seguretat, el CSN podria aturar el funcionament de Garoña.
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut