Alumnes jugant a l'hora del pati en una escola

Incertesa per la falta de monitors a les escoles per a les tardes de setembre

Quan falten 20 dies per acabar el curs, alguns centres tenen problemes per cobrir les activitats de lleure de la jornada intensiva
Redacció Actualitzat
TEMA:
Educació

Algunes escoles tenen problemes per trobar monitors per a les tardes de setembre. Una de les novetats del curs que ve és que s'avança una setmana l'inici de les classes, el 5 de setembre, però garantint els mateixos horaris que abans. Els alumnes faran classe al matí, però a la tarda estaran amb monitors de lleure.

Quan falten 20 dies perquè s'acabi el curs, les direccions d'alguns centres estan preocupades per la falta de personal per a aquestes hores.

"Ens han anat aclarint alguns aspectes, però ens queden algunes angoixes importants. Penses en la quantitat de monitoratge que pot ser necessari... L'angoixa és a veure com s'acabarà resolent tot això", comenta Montse Serret, directora de l'Escola Mestre Ignasi Peraire, de Mollerussa, en aquest vídeo:


Des de la patronal de les empreses de lleure calculen que amb els prop de 25.000 monitors de menjador que treballen durant l'any a totes les escoles de Catalunya n'hi podria haver prou si tots poden allargar l'horari una hora.

Han obert una borsa per tenir més personal disponible, però admeten que és difícil. L'Associació Catalana d'Empreses del Lleure, l'Educació i la Cultura reconeix que, si no es viu a prop de l'escola, és complicat trobar personal a qui li surti a compte el desplaçament.

A les escoles concertades preveuen recórrer també a docents per arribar als 13.000 monitors necessaris per cobrir la ràtio d'un monitor per cada 16 alumnes.

 

ARXIVAT A:
Educació
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut