Els Mossos d'Esquadra en plena actuació, aquest dijous a Girona (ACN)
Els Mossos d'Esquadra en plena actuació, aquest dijous a Girona (ACN)

Indignació per les imatges de les càrregues dels Mossos a Girona i a Terrassa

RedaccióActualitzat

Les càrregues dels Mossos d'Esquadra d'aquest dijous a Girona i a Terrassa estan portant molta cua. El cos policial autonòmic estava encarregat de protegir dues concentracions commemoratives dels 40 anys de la Constitució, convocades per plataformes que tenien el suport d'entitats i forces polítiques d'extrema dreta com Vox

Quan els manifestants convocats per plataformes antifeixistes van intentar superar els cordons policials dels Mossos, van començar les càrregues. 

Les imatges de l'actuació policial han circulat per les xarxes socials i han causat indignació. En un dels vídeos, s'hi pot veure com un manifestant convocat per la Plataforma Antifeixista de Girona intenta fugir dels agents antidisturbis, però aquests el colpegen repetidament:

 

 

En un altre cas, es veu un antiavalot que fa caure d'esquena un home gran que està intentant parlar amb ell, cosa que encén els ànims dels manifestants:

 

 

Una altra de les queixes ha estat per les dades de ferits. Mentre no arribaven les dades oficials del SEM, només van transcendir les dades que difonien els Mossos sobre l'estat dels mateixos agents:

 

 

Els periodistes que cobrien les protestes també van patir les conseqüències de les càrregues i els cops de porra:

 

 

L'actuació a Terrassa també va generar imatges com la de tres antiavalots envoltant un jove i colpejant-lo amb la porra:

 

 

Un cop més, la CUP ha reclamat la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch:

 



 

També l'Assemblea Nacional Catalana, l'ANC, ha denunciat l'actuació desproporcionada de les càrregues dels Mossos:

 



Després de les crítiques, aquest divendres al matí el conseller Buch ha admès que hi va haver actuacions que no van seguir els protocols establerts.

Des d'Eslovènia, on és de viatge oficial, el president de la Generalitat, Quim Torra, li ha reclamat canvis immediats a la Conselleria.

 

 

ARXIVAT A:
Constitució espanyolaProcés catalàPolicialAntifeixisme VoxMossos d'Esquadra
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut