Un vianant passa davant d'una botiga tancada de Zara a la ciutat alemanya de Mannheim (Europa Press/Uwe Anspach)

Inditex descarta un ERTO a l'abril i pagarà tot el sou de la plantilla

El grup de Zara estudia, per a més endavant, "alguna de les eines proposades pel govern espanyol per mantenir l'ocupació"

RedaccióActualitzat

Inditex, el grup de Zara o Massimo Dutti, havia plantejat un ERTO a partir del 15 d'abril, però ha decidit donar-se quinze dies més de marge i ha descartat definitivament presentar un expedient de regulació d'ocupació a l'abril.

L'empresa es farà càrrec del sou de la plantilla durant tot el mes.

"Seguirà sostenint amb recursos propis el pagament de la retribució de tota la plantilla a Espanya, com ha fet fins a aquesta data", ha anunciat el president del grup, Pablo Isla.

En un breu comunicat, Inditex ha explicat que s'obre a estudiar l'aplicació "d'alguna de les eines proposades pel govern espanyol per mantenir l'ocupació" en funció del desenvolupament de l'emergència sanitària i de l'estat de l'activitat de les botigues, encara que "més endavant".

 

Comissions Obreres ha demanat a les principals marques del sector que no perjudiquin les plantilles. I darrere de la decisió del grup Inditex de no presentar, de moment, l'ERTO, hi veu la pressió dels sindicats.

 

 

 

Inditex ja havia anunciat que, en cas d'ERTO, complementaria la retribució de tots els afectats perquè poguessin mantenir el salari.

Amb uns 50.000 treballadors, les plantilles de logística, serveis centrals i fàbrica tenen més garantida la feina, però el problema principal són els 25.000 treballadors de les botigues del grup, que inclou Zara, Bershka, Massimo Dutti, Pull and Bear o Stradivarius. A Espanya té 1.600 establiments, ara tancats.

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarma
Anar al contingut