Alumnes de tercer d'ESO de l'Institut Costa i Llobera de Barcelona (ACN / Blanca Blay)

Inici del curs: ràtios de menys de 20 alumnes a infantil i primària i cribratges massius

Segons ha avançat el president Torra, la mascareta serà obligatòria a tot el centre a partir dels 12 anys, i a partir dels 6 anys en les zones on el risc de brot sigui molt alt
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

El govern acabarà de tancar en una reunió aquest dimarts els detalls de l'inici del curs escolar en l'actual situació de pandèmia, un curs que començarà, però, amb ràtios més baixes.

Segons ha avançat el president de la Generalitat, Quim Torra, en una roda de premsa en què ha anunciat noves mesures per al retorn a l'activitat al setembre, després de les vacances estivals, a infantil i primària el nombre d'alumnes per aula serà de 20 com a màxim. Pel que fa a secundària, les ràtios també seran més baixes.


Mascareta a partir dels 12 anys

Pel que fa a les mascaretes, el govern ha assegurat que replicaran la recomanació de l'OMS: serà obligatòria a tot arreu, és a dir, també dins les aules, a partir dels 12 anys.

Tot i això, en les zones on el risc de contagi sigui molt elevat, l'obligació serà per als alumnes a partir de 6 anys. "Tindrem, per tant, una situació asimètrica", ha dit Torra.

 

Cribratge massiu als centres escolars

El tercer anunci del president respecte a la represa del curs és un cribratge massiu a través dels centres educatius, on es faran 500.000 testos PCR en dos mesos. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha destacat que serà un cribratge pioner:

"Aquest és un projecte conjunt d'Educació i Salut. És una experiència pionera. Caldrà la col·laboració de tothom."


Argimon ha afegit que es faran a partir de "criteris epidemiològics i de criteris de caire social i econòmic", que marcarà el Departament d'Educació.

El president de la Generalitat ha afirmat que "ens passaran coses quan comenci l'escola", perquè ha passat a tot arreu, però ha afegit que és clau que "els nostres nanos puguin tornar a l'escola i ho hem de fer tot perquè puguin fer-ho i per donar tranquil·litat a les famílies".

"Volem poder començar el curs escolar amb seguretat, tot i que assumim que ens passaran coses; per això són claus aquests 15 dies."


D'altra banda, en la roda de premsa, Torra ha apel·lat una altra vegada al govern espanyol perquè reguli un subsidi per als pares que es trobin que no poden anar a treballar perquè els seus fills compleixen quarantena.

"Si no tenim aquest subsidi farem el que sigui perquè els ciutadans de Catalunya puguin conciliar familiarment. Farem la despesa que calgui".

 

Fernando Simón, director del Centre d'Emergències Sanitàries, ha assegurat que estan treballant per començar al setembre les classes de manera presencial: 

"Hi ha un cert nivell de transmissió comunitària a tot Espanya. En algunes comunitats autònomes el nivell és superior, però hem d'aconseguir un retorn a l'escola segura, el més segura possible" 

"S'hauran de prendre mesures, si fan falta, i es modificaran els plans, si fos necessari" 

ARXIVAT A:
Coronavirus Educació
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut