Instagram i Facebook veten l'influencer Andrew Tate per missatges de misogínia extrema
Meta esborra els perfils de l'exkikboxer i influenciador perquè difon odi contra les dones i el col·lectiu LGTBIQ+ entre joves i adolescents
Aiats Agustí
Periodista del portal 324.cat
El seu nom és sobretot conegut per milions d'adolescents tan joves com ara nois de 13 anys. Els vídeos misògins d'Andrew Tate, exkikboxer britànic-estatunitenc que va aparèixer a la versió anglesa de "Big Brother", han fet que Meta, l'empresa de Facebook i Instagram, retiri els seus perfils, on tenia més de 4,7 milions de seguidors.
Un pas que ja va fer Twitter i que ara també efectua Meta, però els seus vídeos encara es viralitzen a TikTok, on els seus clips acumulen més d'11.000 milions de visites.
Tate, que va ser expulsat de la famosa casa del gran germà per aparèixer en un vídeo pegant una dona, s'ha fet molt popular entre nois joves aquest darrer any. Els adolescents el segueixen en múltiples xarxes socials, on publica vídeos on afirma que les dones són "propietats" o que "haurien d'assumir la seva responsabilitat" quan són víctimes d'abús sexual.
En alguns dels seus vídeos més virals expressa opinions com que "les dones no poden conduir", que els homes poden ser infidels però les dones no, entre molts altres missatges d'aquest tipus i també contra el col·lectiu LGTBIQ+.
Els vídeos misògins i homòfobs de Tate l'han catapultat a ser un influenciador entre els més joves: de fet aquest darrer mes el seu nom ha estat més googlejat que els de Donald Trump i Kim Kardashian junts. Aquest tipus d'influenciador -com el mallorquí Naim Darrechi- es mou entre l'androsfera, espais antifeministes a internet on homes plens de ressentiment difonen l'odi contra les dones a través de múltiples plataformes.
Sota investigació
Tate ha estat sota investigació per tràfic sexual i violació a Romania, on va marxar a viure, perquè allà "és menys probable que la policia persegueixi al·legacions d'assetjament sexual que no pas als Estats Units", segons va dir en un vídeo.
L'influencer és també fundador de Hustler's University, una "acadèmia" en línia on els membres paguen una quota mensual a canvi de consells sobre com obtenir "ingressos passius" de diverses indústries online, en una clara estructura d'estafa piramidal.
Ara, les xarxes socials sembla que comencen a reaccionar davant del seu discurs d'odi que influeix en tants joves.