Cristina Fallarás, en una imatge d'arxiu (ccma)

Una allau de denúncies tanca unes hores l'Instagram de Fallarás, on va difondre el cas Errejón

La periodista i escriptora ho valora com un "acte de censura" i un "atac" contra totes les dones
Redacció Actualitzat
TEMA:
Violència masclista

La periodista Cristina Fallarás ha denunciat aquest dissabte que Instagram ha tancat el seu compte durant unes tres hores, pocs dies després que publiqués la primera acusació anònima per violència masclista contra l'exportaveu de Sumar, Iñigo Errejón.

El compte ha estat tancat "de manera automàtica" fins passades les tres de la tarda d'aquest dissabte.

Segons ha explicat l'escriptora, la companyia Meta s'ha posat en contacte amb ella per explicar-li que el tancament ha estat "probablement per l'acumulació de denúncies" contra el seu compte.

Tot i que encara no podrà gestionar la pàgina fins d'aquí a un temps, tot el contingut publicat torna a ser visible.

"L'important és que hi ha tots els missatges, denúncies i testimoniatges", ha celebrat Fallarás en declaracions a l'agència EFE.

"Els responsables de Meta han estat molt ràpids a solucionar el problema; m'han demanat disculpes i han reconegut que el tancament no ha estat per incomplir cap normativa de la plataforma".


Més d'un miler de missatges

Aquest dissabte al matí, Fallarás s'ha mostrat "furiosa i amb molta por" arran del tancament sobtat del seu compte.

També ha revelat que, des que va començar a publicar testimonis anònims contra Errejón, ha rebut "més d'un miler de missatges".

"Porto mesos, milers d'hores, penjant testimonis de dones que m'han anat arribant on narren les violències sexuals que patim; hi havia milers i milers de testimonis", ha assenyalat en una publicació de TikTok del diari Público, i ho ha descrit com "un acte de censura".

"Em sembla un atac contra totes", ha afegit en declaracions a RTVE. No és la primera vegada que Instagram tanca el perfil de l'escriptora. L'última vegada va ser el març passat.


L'origen de la dimissió d'Errejón

L'actriu Elisa Mouliaá és, de moment, l'única que ha denunciat Errejón a la policia per violència sexual, però a principis de setmana ja van proliferar diverses acusacions anònimes contra l'exportaveu de Sumar a través del compte d'Instagram de Fallarás, que fa anys que comparteix testimonis que exposen comportaments abusius.

Aquest divendres, l'endemà de la dimissió del diputat de Sumar, l'escriptora va assegurar que havia rebut almenys una dotzena de missatges més contra Errejón, així com contra altres polítics de partits "d'esquerra i de dreta".

 

ARXIVAT A:
Íñigo Errejón Instagram Feminisme Violència masclista
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut