Cristina Fallarás, en una imatge d'arxiu
Cristina Fallarás, en una imatge d'arxiu (ccma)

Instagram reactiva el compte de Cristina Fallarás, tancat després de publicar les denúncies contra Errejón

La periodista i escriptora ho valora com un "acte de censura" i un "atac" contra totes les dones

RedaccióActualitzat

La periodista Cristina Fallarás ha denunciat aquest dissabte que Instagram ha tancat el seu compte durant hores pocs dies després que publiqués la primera acusació anònima per violència masclista contra l'exportaveu de Sumar, Iñigo Errejón.

El compte ha estat tancat unes hores i poc després de les tres de la tarda ja tornava a estar activat.

L'escriptora ha fet pública una captura de pantalla on la xarxa social l'informa que li havien "suspès" el compte perquè "no compleix les normes comunitàries".


"En el meu compte d'Instagram porto mesos, milers d'hores, penjant testimonis de dones que m'han anat arribant on narren les violències sexuals que patim; hi havia milers i milers de testimonis", ha assenyalat en una publicació de TikTok del diari Público. Per Fallarás, el tancament del compte és "un acte de censura".

"Tinc la sensació que ens estan deixant sense vies d'expressió, que ens van tancant tots els llits pels quals podem relatar-nos, que altres continguts no el molesten, però les nostres vides sí", ha afegit.

"Em sembla un atac contra totes", ha afegit en declaracions a RTVE. No és la primera vegada que Instagram tanca el perfil de l'escriptora. L'última vegada va ser el març passat.


L'origen de la dimissió d'Errejón

L'actriu Elisa Mouliaá és, de moment, l'única que ha denunciat Errejón a la policia per violència sexual, però a principis de setmana ja van proliferar diverses acusacions anònimes contra l'exportaveu de Sumar a través del compte d'Instagram de Fallarás, que fa anys que comparteix testimonis que exposen comportaments abusius.

Aquest divendres, l'endemà de la dimissió del diputat de Sumar, l'escriptora va assegurar que havia rebut "centenars i centenars" de missatges més, entre els quals n'hi hauria almenys una dotzena més contra Errejón, així com contra altres polítics de partits "d'esquerra i de dreta".

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaFeminismeInstagramÍñigo Errejón
Anar al contingut