Promoció dels Mossos
Promoció dels Mossos (ACN)

Interior amplia amb 400 noves places l'última convocatòria de Mossos

La incorporació de nous agents permetrà reforçar la plantilla del cos fins a assolir els 22.000 agents abans del 2030, tal com ja estava pactat

El govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts 400 noves places de Mossos d'Esquadra. Un augment de l'oferta pública que se suma a les 900 places de la darrera convocatòria feta al setembre i que avança en l'objectiu ja pactat d'incrementar els efectius del cos fins a arribar als 22.000 el 2030.

La nova incorporació de 1.300 agents permetrà reforçar l'escala bàsica del cos. Els nous agents estaran operatius a partir del 2025, segons ha informat la portaveu del govern i consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque, en la roda de premsa posterior al consell executiu.

"L'objectiu és assolir la tolerància zero contra la delinqüència i revertir el dèficit estructural d'agents dels Mossos al carrer. Aniran destinats a fer treball de proximitat, d'atenció a les víctimes, per estar al costat de la ciutadania." 

Paneque ha dit que el govern vol demostrar el seu compromís amb la seguretat.  És per això que ha afegit 400 agents en la convocatòria de setembre per assolir abans del previst l'objectiu de comptar amb 22.000 mossos el 2030.

De fet, la Conselleria d'Interior s'ha fixat com a objectiu revisar aquest sostre de plantilla.

Segons l'acord de la Junta de Seguretat de Catalunya entre el govern català i espanyol l'any 2021, s'havia d'incrementar la plantilla amb entre 800 i 900 places l'any per arribar a l'objectiu. 

Entre els requisits actuals per ser mosso d'esquadra continua l'edat mínima establerta als 18 anys, sense límit màxim, i no hi ha mínim d'alçada, tal com ja es feia a les últimes convocatòries.

 

3.000 mossos fins al 2030

Amb aquests 1.300 nous mossos nous s'avança en el compromís de reforçar el cos amb el desplegament progressiu d'agents, uns 3.700 en 6 anys.

El govern espanyol i el govern de Pere Aragonès van tancar al desembre una aportació de 1.600 milions d'euros als Mossos d'Esquadra per fer-ho possible. Era un dels acords d'investidura de Sánchez entre el PSOE i ERC

 

 

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraGeneralitat de Catalunya
Anar al contingut