Tall de Meridiana Resisteix el febrer de 2021 (ACN/Carola López)
Tall de Meridiana Resisteix el febrer del 2021 (ACN/Carola López)

Interior ja no autoritza els talls diaris a la Meridiana després de 850 dies

Colau celebra que "per fi" es faci canviar d'ubicació la protesta, mentre que l'ANC hi veu una voluntat de desmobilitzar l'independentisme

Els talls diaris a l'avinguda Meridiana podrien acabar aquest cap de setmana. A partir de dissabte, el Departament d'Interior no autoritzarà més la protesta que la plataforma "Meridiana Resisteix" fa cada dia des del 14 d'octubre del 2019 per protestar contra la sentència del procés.

Interior ho justifica per les molèsties als veïns i alguns episodis de tensió que s'han viscut amb manifestants de signe contrari.

El departament planteja un lloc alternatiu, en una plaça pròxima, on no s'afectaria la circulació del trànsit. És l'espai que connecta la Meridiana amb el passeig Fabra i Puig, davant de l'estació de Renfe de Sant Andreu Arenal.

Els impulsors de la protesta s'oposen a la mesura. Consideren que es vol "esclafar un dret fonamental en favor d'altres interessos", segons denuncien en un fil de Twitter:

"Aquí s'han de contraposar un dret fonamental (el de manifestació) amb altres interessos com el de circulació. No acceptar les notificacions legals de la manifestació meridiana és un atac directe cap a un tipus de protesta concreta: l'independentisme popular. Donat que negar l'acció de MeridianaResisteix, però acceptar d'unes altres esdevé en si mateix un greuge."

El col·lectiu, que es declara apartidista i transversal, crida a la desobediència civil organitzada:

 

Colau celebra que "per fi" acabin els talls, l'ACN ho critica

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat que "per fi" la conselleria d'Interior s'hagi decidit a posar fi als talls.

En un missatge al seu canal de Telegram, l'alcaldessa ha aplaudit que es posi fi "a les molèsties que els veïns sofrien des del 2019":

"Garantir el dret a la manifestació ha de ser compatible amb els drets fonamentals de milers de veïns, que no tenen cap culpa del que denuncien els manifestants, i que són avui dia els principals perjudicats."

Colau ha afegit que l'Ajuntament feia "molts mesos" que demanava a Interior, amb els corresponents informes de la Guàrdia Urbana, "que posés ordre a una situació insostenible que podia derivar en mals majors".

La dirigent dels comuns i anteriorment activista de la PAH contra els desnonaments ha indicat que col·laboraran amb els Mossos perquè la protesta es pugui fer en un altre espai i es garanteixi el dret dels manifestants, "però també el de milers de famílies treballadores a accedir a casa seva i al seu lloc de treball".

També ha aplaudit el moviment d'Interior el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que ha considerat "delirant" que s'hagi trigat 850 dies a fer canviar el lloc de la mobilització.


En canvi, l'ANC ha acusat el govern de promoure la desmobilització de l'activisme per la independència. "Interior vol limitar al màxim el resultat d'una protesta justa i emparada en els drets fonamentals", ha destacat l'Assemblea en un comunicat.

L'ANC és la que tramita els permisos per a aquestes mobilitzacions. Després de rebre resposta a la petició per tallar el carrer entre el 12 i el 27 de febrer, l'entitat independentista no entén el canvi de criteri i veuen la denegació com una voluntat de "limitar un dret fonamental com és el de manifestació".

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut