Ohio

Investigadors dels EUA descobreixen com millorar la diagnosi i el tractament del càncer de pàncrees

Un equip de científics de la Universitat d'Ohio han descobert una molècula que permet fer més eficaç el tractament contra el càncer de pàncrees, un dels que té un índex de mortalitat més elevat. Els investigadors han identificat una molècula present al teixit cancerós que permet diferenciar quina és la part del pàncrees afectada pel procés i, per tant, combatre-la amb més eficàcia. L'estudi mèdic s'ha publicat a la revista "Journal of the American Medical Association".

Actualitzat
La molècula detectada s’anomena miNRA. El director de l’estudi, Mark Bloomston, ha explicat que amb el descobriment “podrem preveure quins pacients es podran recuperar millor o pitjor, segons els seus nivells de miNRA”, i ha afegit que “aquesta correlació amb la possibilitat de supervivència era el que faltava saber sobre el càncer de pàncrees”.

L’estudi s’ha elaborat a partir de l’anàlisi de tumors de 65 pacients. El càncer de pàncrees és dels més difícils de detectar de manera precoç i el seu tractament ha evolucionat poc els últims anys.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut