Un comissari de la Policia Nacional jubilat mata la parella i l'exparella al Vallès Occidental
L'home, que va ser cap regional d'Operacions de la Policia Nacional a Catalunya, s'ha suïcidat després de cometre el doble crim masclista
Els Mossos d'Esquadra investiguen com un doble crim masclista l'assassinat de dues dones per arma de foc, aquest dimarts, al Vallès Occidental: una a Rubí i una a Castellbisbal. Les dues víctimes eren la parella i l'exparella del presumpte agressor, un policia nacional jubilat que posteriorment s'ha suïcidat.
A la primera de les víctimes l'han trobat en un pis de Rubí i a l'altra, en un habitatge de Castellbisbal. En aquest domicili, també hi han trobat el cos de l'home.
Sindicats policials han confirmat a TV3 que el presumpte autor del crim és Juan Fortuny de Pedro, antic cap regional d'Operacions de la Policia Nacional a Catalunya.
Quan es va jubilar, el gener de l'any passat, els companys el van acomiadar amb aplaudiments:
El jutjat d'instrucció 6 de Rubí s'ha fet càrrec del cas. Les tres persones han mort per ferides causades per una arma de foc, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).
Si es confirma el doble crim masclista, seran 12 les dones que han mort aquest any a Catalunya assassinades per les seves parelles o exparelles.
L'Ajuntament de Rubí ha decretat tres dies de dol al municipi i ha convocat un minut de silenci, aquest dimecres al migdia, davant del consistori, a la plaça Pere Aguilera. Dilluns es faran cinc minuts de silenci amb la presència d'autoritats d'altres administracions.
Com demanar ajuda?
Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia cada dia de l'any i atén consultes i urgències. És gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.
En cas d'emergència, davant d'una agressió, cal trucar al 112 o demanar ajuda per WhatsApp al 601 00 11 22.
Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere.
També es pot recórrer a alguna de les oficines de la xarxa pública d'atenció a les violències masclistes de la Generalitat de Catalunya: SIAD (Serveis d'Informació i Atenció a les Dones) i SIE (Serveis d'Intervenció Especialitzada).
Els Mossos, que tenen una guia d'autoprotecció per a dones amb consells bàsics sobre com actuar en cas de violència masclista dins la parella, també recomanen tenir preparat un pla de fugida o acordar una paraula clau amb els fills perquè demanin ajuda.
- ARXIVAT A:
- Violència masclistaMossos d'Esquadra