Alek Minassian, detingut per l'atropellament múltiple a Toronto
Alek Minassian, detingut per l'atropellament múltiple a Toronto

Investiguen un missatge misogin de l'acusat de l'atropellament de Toronto

Alek Minassian va penjar un post a Facebook abans de l'atropellament múltiple

Actualitzat

La policia de Toronto està investigant un enigmàtic missatge misogin a Facebook d'Alek Minassian, detingut per la mort de 10 persones a Toronto, penjat poc abans de l'atropellament massiu del 23 d'abril. Els investigadors han dit que el missatge sembla autèntic.

 

 

"La Rebelió Incel ha començat! Derrocarem tots els Chads i Stacys! Saludin tots al suprem caballer Elliot Rodger!"

 

En la seva publicació a Facebook, Alek Minassian fa referència a Elliot Rodger, un nord-americà de 22 anys que el 2014 va matar sis persones abans de suïcidar-se, a Califòrnia. Abans de cometre els assassinats, Rodger va acusar les dones de convertir-lo en un "incel", un terme que fa servir per referir-se al "celibat involuntari", perquè havia estat rebutjat per diverses dones.

En el missatge atribuït a Minassian, hi deia: "La rebel·lió ha començat. Tombarem tots els Chads i els Stacys." Aquests termes, "Chads" i "Stacys", també els va fer servir Rodger en la seva defensa misògina. Segons Rodger, "Chads" són els homes que tenen èxit amb les dones i els "Stacys" són els que són rebutjats.

La policia canadenca ha confirmat en roda de premsa que la majoria de les víctimes de l'atac amb furgoneta eren dones d'entre 20 i 80 anys.

Després del fet, Facebook ha eliminat la pàgina de Minassian.

Qui són els "incel"?

Incel és l'abreviatura d'"invountary celibate", "cèlibe involuntari".

Els autoanomenats "incel" creuen que el món és injust sobretot amb els homes heterosexuals poc atractius i, per això, busquen suport anònim en fòrums online i xarxes socials.

Aquests homes acostumen a denigrar les dones i el feminisme i a les persones en general que tenen una vida sexual activa. Els més extremistes defensen la violació i altres formes de violència contra les dones.

La policia continua investigant el mòbil d'Alek Minassian, de 25 anys, que no tenia antecedents policials ni lligams amb moviments polítics o religiosos. Els seus companys d'estudis el descriuen com una persona amb problemes de socialització i algun trastorn mental, però gens violent.

 

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Masclisme Violència masclistaFacebook
Anar al contingut