Irene Lozano with Josep Borrell in an event in Madrid on Wednesday (EFE)
Irene Lozano with Josep Borrell in an event in Madrid on Wednesday (EFE)
Londres

Irene Lozano compara votar l'1-O amb una violació, en una entrevista a Sky News

La consellera de l Presidència i portaveu de la Generalitat, Elsa Artadi, demana la dimissió de la secretària d'estat d'Espanya Global

RedaccióActualitzat

La batalla pel relat del que va passar a Catalunya l'1 d'octubre del 2017 també es lliura en l'àmbit internacional. El govern espanyol vol contrarestar la campanya de l'independentisme amb una presència més gran als mitjans. En aquest sentit, la secretària d'estat d'Espanya Global, Irene Lozano, ha concedit aquest dimecres al vespre una entrevista al programa "World View", de la cadena britànica Sky News, en què compara haver votat al referèndum de l'1 d'octubre amb una violació.

Lozano responia a les preguntes del periodista sobre l'1-O i les possibles condemnes als acusats per organitzar el referèndum. En aquell moment, la secretària d'estat explica:

"El sexe no està prohibit, com el vot tampoc està prohibit, però no ho pots fer amb força. Has de tenir el permís per fer-ho, perquè, si no, es tracta d'una violació."

Irene Lozano durant l'entrevista a Sky News

El periodista, sorprès, li pregunta si l'havia entès bé, i la secretària d'estat del Ministeri d'Exteriors es referma en l'argument:

Periodista: "Disculpi, compara fer un referèndum en contra dels desitjos del govern espanyol amb una violació?"

Irene Lozano: "El sexe està bé. Però, si no és consentit, és una violació. He dit això. Votar està bé, però, si no tens permís, a Espanya és delicte."

En una entrevista a la BBC, Irene Lozano ja va parlar dels líders independentistes com si tots haguessin estat condemnats, un error que va disculpar la mateixa advocada de l'Estat durant la jornada d'aquest dimecres al judici. En aquella entrevista de fa unes setmanes, la secretària d'estat d'Espanya Global va donar per fet que tots havien comès els delictes dels quals se'ls acusa.

La consellera de la Presidència i portaveu de la Generalitat, Elsa Artadi, ha demanat la dimissió de la secretària d'estat perquè considera que les declaracions són una ofensa a totes les dones.

Artadi ha retret al govern espanyol que permeti que una persona "que lidera l'Espanya Global i la farsa del 'This is the real Spain' compari el referèndum amb violar les dones" i ha exigit:

"Que reflexionin, recuperin el caràcter suposadament progressista, facin dimitir d'una vegada aquesta persona, no només per les notícies falses, sinó per aquest insult cap a totes les dones que ha proferit."

El Partit Demòcrata al Senat també exigeix la dimissió.

Tot plegat, mentre el ministre Josep Borrell es lamentava de la influència de l'independentisme en la imatge internacional d'Espanya després d'alguns editorials de mitjans estrangers l'endemà del primer dia de judici. Borrell parlava de la "ignominiosa campanya" dels independentistes catalans per difondre al món una "segona llegenda negra" sobre Espanya.

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàJudici procésJosep Borrell
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut