Barcelona

Irene Rigau torna a la Generalitat, al capdavant del Departament d'Educació

Irene Rigau serà la nova consellera d'Educació dins el govern de la Generalitat. Rigau ja va ser consellera de Benestar Social els darrers anys de Pujol al poder, i va coincidir amb el mateix Artur Mas, quan era conseller en cap. La vida de Rigau ha estat sempre vinculada a l'ensenyament, i ja va tenir un paper protagonista en l'acord amb el PSC sobre la llei d'educació de Catalunya, la LEC. Rigau haurà de fer front a les queixes del col·lectiu docent.

Actualitzat
Irene Rigau tornarà a ocupar un lloc dins el nou govern de la Generalitat. La nova consellera d'Educació, nascuda a Banyoles, va ser consellera els darrers anys de Jordi Pujol al poder. El 1999 va ser escollida consellera de Benestar Social, departament que després es va denominar de Benestar i Família. I va treballar amb el mateix Mas, quan era conseller en cap, a l'últim govern de Jordi Pujol, entre el 2000 i el 2003.

Diputada veterana, Rigau va ser l'artífex de l'acord amb el PSC sobre la llei d'educació de Catalunya, la LEC, que va blindar la immersió lingüística i els centres concertats.

La vida de Rigau ha estat molt lligada a l'ensenyament; va ser mestra de Primària i Secundària els anys 70 a escoles públiques de poblacions de Girona. Feina que va combinar amb la llicenciatura en Psicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ensenyar psicopedagogia a la Universitat de Girona, polítiques educatives i legislació escolar a la Universitat Oberta de Catalunya, i va arribar a ser inspectora d'Educació.

Pel que fa la seva trajectòria política, és diputada al Parlament des del 2003, on ha exercit de portaveu de CiU a la Comissió d'Educació i Universitats, en la del Síndic de Greuges i en la de la Dona.

Rigau, viu a Barcelona però passa els caps de setmana a Ribes de Freser. Es confessa una amant de la natura i una "experta caçadora de bolets". També li agrada la cuina, la lectura i relaxar-se fent sudokus.

La nova consellera d'Educació substituirà Ernest Maragall, després de quatre anys en el càrrec, en els quals ha rebut crítiques dels sindicats de mestres per la LEC i per la jornada intensiva de juny. Rigau haurà de fer front a les nombroses queixes del col·lectiu docent.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut