Israel assegura que ha matat Hashem Safieddine i el que l'havia de succeir a Hezbollah

Benjamin Netanyahu afirma que les tropes israelianes han eliminat "Nasrallah, el successor de Nasrallah i el successor del successor de Nasrallah" al capdavant de la milícia xiïta
Redacció Actualitzat
TEMA:
Hezbollah

Continuen els atacs selectius d'Israel contra la cúpula de Hezbollah. El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha assegurat que l'exèrcit ha matat Hashem Safieddine, el suposat successor al capdavant del grup xiïta de Hassan Nasrallah, abatut el 27 de setembre en un atac a Beirut.

Netanyahu també ha anunciat que, en els bombardejos al Líban, les forces militars israelianes han eliminat també el possible successor de Haixem Safieddine:

"Hem eliminat milers de terroristes, incloent-hi el mateix Nasrallah, el successor de Nasrallahi el successor del successor de Nasrallah."


En unes declaracions que apel·len directament a la ciutadania libanesa perquè "alliberin al país de Hezbollah", el cap de govern israelià ha amenaçat la població amb "una llarga guerra que portarà destrucció i un patiment semblant al que veiem a Gaza".
  

Ofensiva cautelosa israeliana al Líban

L'exèrcit d'Israel opera amb cautela al sud del Líban. Una setmana després de començar la incursió terrestre, la bandera israeliana només oneja a una localitat: Maroun al-Ras.

Un corresponsal de la CNN ha pogut entrar al poble i l'ha descrit com un munt de runa.

Els efectes dels atacs israelians contra els suburbis del sud de Beirut (Reuters/Mohammed Yassin)

El motiu d'aquesta cautela podria ser l'elevat nombre de baixes del primer dia de combats: oficialment, onze.

També podria pesar el record de la derrota militar el 2006. Sigui com sigui, el fet és que l'Estat Major ha decidit enviar-hi una quarta divisió cuirassada, la 146a, per fer "activitats operatives limitades, localitzades i específiques" en territori libanès. Aquest nou contingent se suma així a les divisions 98, 36 i 91.

Segons el diari The Times of Israel, el nombre total de soldats desplegats al sud del Líban podria superar ja els 15.000.

L'exèrcit israelià continua centrant-se en els bombardejos a càrrec de l'aviació. Desenes de míssils han impactat a diferents indrets del sud del país i al barri de Dahiyeh de la capital, Beirut, i considerat el quarter general de l'organització Hezbollah.

 

Hezbollah assegura que han repel·lit l'atac

Els comunicats de guerra de Hezbollah són totalment contraris. Segons diuen, els seus milicians han repel·lit l'avanç de la infanteria israeliana sobre la localitat de Labbuneh, precisament on s'ha desplegat aquesta quarta divisió israeliana.

La milícia diu que les tropes israelianes van intentar penetrar al país amb excavadores i carros blindats i van ser obligats a recular amb coets antitancs.

Hezbollah també ha prodigat els atacs amb artilleria. Més d'un centenar de projectils han sobrevolat territori israelià i alguns han aconseguit eludir les defenses antimíssils. No hi ha constància de morts.

El govern ha decidit cancel·lar les activitats educatives al nord de Haifa per intentar reduir al màxim el nombre de baixes.

Tot i que Hezbollah passa pel pitjor moment de feblesa de la seva història, encara demostra capacitat de resistència. La manca d'armes està sent compensada per l'experiència dels seus milicians, molts dels quals han lluitat més de deu anys a Síria.

El gran misteri al voltant de Hezbollah són els seus míssils de mitjà abast, que encara no ha emprat. Els experts militars estan convençuts que l'objectiu real d'Israel és intentar localitzar i destruir les sitges d'aquests míssils, la carta amagada de l'organització armada xiïta.

 

 

ARXIVAT A:
Pròxim Orient Israel Líban Hezbollah
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut