Noa Marciano, a l'esquerra, i Yehudit Weiss, les dues ostatges trobades mortes per Israel a Gaza

Israel assegura que ha trobat els cossos de dues ostatges al costat de l'hospital Al-Shifa

Es tracta d'una militar de 19 anys capturada viva el 7 d'octubre i d'una dona de 65 anys que hauria estat segrestada al quibuts Beeri, on va morir la seva parella
Actualitzat
TEMA:
Guerra a Gaza

Un dels objectius de l'ofensiva israeliana a la Franja de Gaza ha estat alliberar els ostatges segrestats per Hamas, i les últimes hores ha anunciat que n'ha trobat dues de mortes.

D'una banda, aquest dijous, i després de setmanes d'ofensiva terrestre, el mateix exèrcit ha anunciat haver trobat el cos d'una ostatge en una estructura adjacent de l'hospital Al-Shifa.

Es tracta d'una dona, Yehudit Weiss, que va ser segrestada a casa seva, al quibuts Beeri, durant l'atac de Hamas del dia 7 d'octubre. En l'atac van morir 1.200 persones, i unes 240 més van ser segrestades i portades com a ostatges a la Franja de Gaza.

El de Weiss és el primer cadàver que troben d'una ostatge a la Franja de Gaza. La seva parella hauria mort el mateix 7 d'octubre al quibuts.

D'altra banda, aquest divendres l'exèrcit israelià ha anunciat la trobada d'una soldat de 19 anys que havia estat capturada viva per Hamas durant l'atac del 7 d'octubre. Es tracta de la militar de les Forces de Defensa d'Israel (FDI) Noa Marciano, a qui ja han retornat a territori d'Israel.

Precisament aquest dilluns Hamas va difondre imatges de Marciano en captiveri abans i després de la seva mort. Segons el grup islamista, la militar va morir a causa d'un bombardeig israelià sobre Gaza el 9 de novembre. En el vídeo es veia la soldat demanant que Israel aturés els bombardejos perquè els soldats segrestats corrien perill i, tot seguit, les imatges d'ella ja morta.


Ostatges alliberats

A l'inici de l'ofensiva terrestre l'exèrcit va dir que havia alliberat una de les ostatges, la soldat Ori Megidis, viva i en bon estat de salut.

Fins ara Hamas ha alliberat quatre ostatges, totes dones, i fa unes setmanes va dir que fins a 50 havien mort arran dels atacs israelians.

Entre els 240 ostatges hi hauria una vintena de nens, i segons va dir la dona de Netanyahu, Sara Netanyahu, una de les ostatges hauria donat a llum durant aquestes setmanes de segrest.


L'exèrcit a l'hospital Al-Shifa

Aquest dimecres l'exèrcit israelià va entrar a l'hospital Al-Shifa després de dies de setge. Aquest era un dels objectius militars a Gaza perquè, segons Israel, a sota l'hospital hi hauria una xarxa de túnels que allotjaria el comandament de Hamas.

Fins ara l'exèrcit ha publicat alguns vídeos en què es mostren algunes armes que, asseguren, pertanyen a les brigades Al-Qassam. Mentre que dimecres van mostrar principalment bosses amb alguns rifles a l'interior del recinte, aquest dijous han mostrat l'entrada d'un túnel a l'exterior.


"Avui la infraestructura de túnels de Hamas ha quedat exposada a dins de l'hospital", han dit.

Tot plegat, mentre a l'hospital encara hi ha centenars de pacients que no poden ser atesos per falta d'electricitat. Entre ells hi ha una quarantena de nadons que haurien d'estar en incubadores que ja fa dies que han deixat de funcionar i, per això, ja n'haurien mort fins a tres.

Israel continua l'ofensiva també en altres hospitals de la Franja que, asseguren, utilitza Hamas. L'hospital indonesi al nord de Gaza ha estat totalment destrossat i a hores d'ara les tropes israelianes rodegen l'Hospital Al-Ahli, també a la ciutat de Gaza.

La Franja de Gaza ha patit aquest dijous una nova fallida de les comunicacions, internet i telefonia, cosa que complica aconseguir qualsevol altre tipus d'informació des de l'interior de la Franja que no sigui la de l'exèrcit israelià.

 

ARXIVAT A:
Israel Palestina Guerra a Gaza Gaza
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut