Israel ha bombardejat un edifici al barri residencial de Kola, a Beirut (Reuters/Louisa Gouliamaki)

Israel bombardeja el centre de Beirut per primer cop mentre creix l'èxode de refugiats

Hamas confirma la mort del seu líder al Líban, el comandant Fatah Sharif Abu al Amin, en un nou atac israelià

RedaccióActualitzat

Israel ha bombardejat, per primer cop, zones residencials del centre de Beirut en una nova nit d'atacs, amb l'objectiu de destruir arsenals de Hezbollah, segons l'exèrcit israelià. És el primer atac que va més enllà de l'ofensiva dels últims dies, centrada en el sud de la ciutat i del país.

Aquesta matinada un edifici residencial de la capital del Líban ha rebut l'impacte d'un bombardeig de l'aviació israeliana que hauria mort tres líders del Front Popular per a l'Alliberament de Palestina.

En un comunicat, la facció palestina ha informat que les tres víctimes són Muhammad Abdul Aal, membre del buró polític del Front i cap del departament de seguretat militar; Imad Awda, membre del departament militar del Front i el seu comandant militar al Líban; i el líder Abdul Rahman Abdul Aal.

(3Cat/Enric Botella)

Hamas confirma la mort del seu líder al Líban 

Per la seva banda, Hamas ha informat de la mort del seu líder al Líban, el comandant Fatah Sharif Abu al Amin. L'organització, que controlava la Franja de Gaza, assegura que en l'atac al camp de refugiats d'Al-Bass, al sud del país, també han mort diversos familiars del comandant. 

De moment, l'exèrcit israelià no ha confirmat aquestes morts, i s'ha limitat a informar dels seus últims atacs contra "objectius terroristes" de Hezbollah, sobretot a la regió de la Bekaa, a l'est del Líban, contra "desenes de llançadores i edificis que emmagatzemaven armes".

Israel ha continuat aquest diumenge la campanya de bombardejos contra els principals bastions de Hezbollah al sud i a l'est del Líban, però també al barri del Dahieh de Beirut i en altres àrees més al nord de la capital.

Segons les autoritats libaneses, més d'un centenar de persones han mort en les últimes hores al Líban a conseqüència dels bombardejos israelians que han continuat fins aquest dilluns a la matinada. 

Divendres passat, Israel va matar el líder de Hezbollah, Hassan Nasrallah, en un fort atac al sud de Beirut que tenia com a objectiu la cúpula de la milícia i que ha obert la porta a una invasió israeliana. 

El vicesecretari de la milícia xiïta, Naim Qassem, ha comparegut aquest dilluns per anunciar que estan preparats per una possible "confrontació" terrestre amb Israel en territori libanès i per sortir-ne vencedors. A més, ha assegurat que triaran un nou líder aviat.

(3Cat/Enric Botella)

Un milió de desplaçats al Líban

L'escalada del conflicte entre Israel i el Líban accentua l'èxode massiu de refugiats i es calcula que prop d'un milió de persones han hagut de fugir de casa, segons el primer ministre libanès, Najib Mikati. 

Mikati ha recordat en les últimes hores que fa "set o vuit mesos" que el seu govern demana una treva a Gaza i al Líban. Les dues darreres setmanes, Israel ha mort més de 1.600 persones i n'ha deixat unes 6.000 de ferides al Líban.

Mentrestant, Israel va llançar aquest diumenge una ofensiva contra els houthis del Iemen i va bombardejar una planta energètica i el port de Hodeida, al mar Roig. Ho va fer en resposta al míssil llançat pels insurgents iemenites a Tel-Aviv.

No és la primera vegada que l'exèrcit israelià ataca el Iemen, però sí que és el primer cop que ho fa ara, en plena escalada del conflicte amb el Líban. 

Els houthis, aliats de l'Iran, han atacat en alguna ocasió Israel en solidaritat amb els palestins de Hamas i també ataquen els vaixells mercants amb interessos amb Israel que naveguen pel mar Roig.

 

ARXIVAT A:
IsraelHamasLíban
Anar al contingut