L'anunci arriba després d'una nova jornada de bombardejos israelians (REUTERS/Louisa Gouliamaki)

Israel informa els EUA que la incursió terrestre al Líban és imminent, segons fonts nord-americanes

Segons el Departament d'Estat, es tractaria d'operacions limitades a la infraestructura de Hezbollah pròxima a la frontera israeliana

RedaccióActualitzat

Israel ha comunicat als Estats Units que té planejat llançar una ofensiva terrestre limitada a l'interior del Líban, segons fonts oficials nord-americanes. La mateixa font diu que l'operació podria començar tan aviat com aquest mateix dilluns.

El Departament d'Estat ha confirmat les converses minuts després, assegurant que els plans que li ha comunicat Israel són operacions limitades a la infraestructura de Hezbollah pròxima a la frontera.

"En aquest moment, ens han dit que són operacions limitades centrades en la infraestructura de Hezbollah pròxima a la frontera. Però estem al mig de contínues converses amb ells", ha dit el portaveu del Departament d'Estat, Matthew Miller.

L'exèrcit israelià ha declarat aquest vespre les poblacions de Metula, Misgav Am i Kfar Giladi --al nord d'Israel-- com a zona militar tancada, i prohibeix l'entrada en aquesta àrea fronterera. Durant aquest dilluns s'han vist moviments de tropes i de tancs prop de la divisòria.  

Això ha obligat les tropes libaneses a reposicionar-se cinc quilòmetres enllà de la frontera amb Israel. Els cascos blaus de l'ONU també han suspès les seves patrulles a la zona.

L'anunci d'una possible ofensiva terrestre al Líban arriba després d'una altra jornada de bombardejos, que aquest cop han atacat el cor de la capital, Beirut.

Aquest diumenge, Hezbollah ja es va mostrar desafiant a l'amenaça d'una invasió israeliana i va assegurar que estan preparats per fer-hi front.

Després de saber-se aquesta informació, el president Joe Biden ha repetit la seva demanda d'un alto el foc al Líban.

En una conferència de premsa a la Casa Blanca, se li ha preguntat si n'estava al cas i si estava còmode amb els plans de l'exèrcit israelià.

"En soc més conscient del que podríeu imaginar, i estic còmode amb aturar-ho. Hauríem d'acordar un alto el foc ara mateix", ha subratllat el mandatari.

ARXIVAT A:
LíbanIsrael
Anar al contingut