Gaza continua rebent els atacs d'Israel, dirigits sobretot sobre centres que acullen persones desplaçades (Europa Press)

Israel mata set persones en l'atac a una escola a Gaza i tres més en un bombardeig a Damasc

L'exèrcit israelià ataca centres que acullen persones desplaçades amb l'argument que s'hi amaguen comandaments de Hamas

Redacció/AgènciesActualitzat

Israel continua bombardejant la Franja de Gaza mentre continua la invasió del seu exèrcit al sud del Líban. En les últimes hores, set persones han mort en l'atac contra una escola a la Ciutat de Gaza, segons el portaveu de la defensa civil. 

L'agència dels refugiats de l'ONU gestionava aquesta infraestructura civil al barri de Tufah de la capital, que acollia palestins desplaçats. Segons l'exèrcit israelià, en realitat s'hi amagava un centre de comandament de Hamas des d'on es planejaven atacs contra les seves tropes.

Amb aquest mateix argument, Israel va bombardejar dilluns una altra escola al nord de la Franja, a Beit Lahia, en un atac amb dos morts. Diumenge quatre persones més van morir en un altre atac contra una escola d'aquesta mateixa població. 

Segons les autoritats gazianes, des de l'inici de la guerra Israel ja ha assassinat més d'un miler de desplaçats que es refugiaven en centres educatius de la Franja.
 

Una periodista i dos civils morts en un atac a Damasc 

Mentrestant, aquest dimarts a la matinada Israel també ha bombardejat Damasc, segons el govern sirià. En l'atac han mort tres persones i una desena més han resultat ferits. 

De moment, l'exèrcit israelià no n'ha confirmat l'autoria, tot i que una font militar ha declarat a l'agència de notícies estatal siriana, SANA, que l'atac aeri provenia d'Israel.

"L'enemic israelià ha llançat un atac aeri amb avions militars que volaven des de la direcció del Golan siri ocupat, i han apuntat diversos punts a la ciutat de Damasc."

Entre les víctimes hi ha la periodista Safaa Ahmed, presentadora del canal estatal Syrian TV. L'atac ha impactat a prop de la Corporació General de Telecomunicacions. 


Les defenses aèries sirianes s'han activat per intentar repel·lir diversos atacs aeris a la capital del país, però finalment els bombardejos han deixat tres morts, nou ferits i abundants danys materials.

 

ARXIVAT A:
SíriaIsraelGazaGuerra a Gaza
Anar al contingut