Israel registra un fort repunt de positius per coronavirus en les últimes setmanes (EFE/Abir Sultan)
Israel registra un fort repunt de positius per coronavirus en les últimes setmanes (EFE/Abir Sultan)

Israel torna al confinament total durant tres setmanes pel repunt de casos de Covid

Actualitzat

El president israelià, Benjamin Netanyahu, ha anunciat un segon confinament total amb una durada mínima de tres setmanes per intentar controlar el repunt de casos de coronavirus que viu el país. Serà efectiu a partir de divendres 18 de setembre.

El govern d'Israel no descarta que el confinament es pugui allargar més enllà del mes de setembre si la situació d'aquesta segona onada de la Covid no millora.

Israel té 153.759 casos confirmats de Covid-19 i viu un important repunt de la taxa d'infecció i ha tingut un miler de casos nous en les últimes 24 hores. 

Confinament en període festiu

Aquest segon confinament, que s'estendrà fins a la primera setmana d'octubre, coincidirà amb diverses festes del calendari religiós com el Rosh Hashaná (l'Any Nou jueu), el Yom Kipur i el Sucot. En aquestes dates és habitual que les famílies es retrobin en celebracions multitudinàries a casa i els fidels es reuneixin a les sinagogues.

Entre les mesures d'aquest segon confinament, la població no podrà allunyar-se més de 500 metres del seu domicili, es tancaran els negocis i comerços no essencials i es prohibeixen les reunions de més de deu persones. Les escoles, els hotels i els centres comercials estaran tancats.

Israel és el primer país d'economia desenvolupada a ordenar, per segona vegada, el confinament de tota la població i el tancament de tots els comerços del país a excepció dels de productes essencials.

La setmana passada, les autoritats israelianes ja van imposar un toc de queda a una quarantena de ciutats amb l'esperança de frenar la propagació del virus, però aquesta mesura no ha estat suficient.

Poca incidència de la primera onada

Al país es va imposar a meitat del mes de març un estricte confinament: es van cancel·lar totes els vols cap a l'exterior, es van tancar els comerços no essencials i van prohibir els esdeveniments públics.

Amb un nombre relativament baix de casos positius comparat amb altres països del voltant, les autoritats israelianes van accelerar el desconfinament i van autoritzar l'obertura de bars i els llocs de culte. La mascareta, però, és d'ús obligatori.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Israel
Anar al contingut