"Grazie", la moneda Italiana d'homenatge als sanitaris (Reuters)

Itàlia homenatja els sanitaris amb una moneda de 2 euros que circularà per tot Europa

L'efígie d'un home i una dona amb bata i mascareta entraran en circulació amb una quantitat de 3 milions d'euros
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

L'esforç del personal sanitari a Itàlia quedarà immortalitzat en les monedes de 2 euros. El govern italià ha volgut representar la figura dels treballadors mèdics que durant els últims mesos han estat al peu del canó als hospitals.

S'encunyaran 3 milions d'euros amb l'efígie d'un home i una dona amb bata i mascareta, representants de tot el col·lectiu, que tindran curs legal i que, per tant, podran circular per tota la zona euro.

A sobre de les figures s'escriu la paraula amb majúscules "GRAZIE", acompanyada d'una creu a l'esquerra i un cor a la dreta.

(EFE/Ministeri d'Economia d'Itàlia)

Itàlia ha tingut més de 85.000 morts des del principi de la pandèmia, 300 eren treballadors sanitaris.

La majoria de regions d'Itàlia passaran a ser zones de baix risc de contagi aquest diumenge gràcies al descens de casos de Covid al país, però continuen les més de 400 morts diàries.

A la cartera dels italians, també hi arribaran altres peces dedicades a figures de la història d'Itàlia com Dante Alighieri, autor de la "Divina Comèdia", en l'any del setè centenari de la seva mort.

També s'honoraran artistes com el pintor Caravaggio o el compositor de bandes sonores cinematogràfiques Ennio Morricone, mort l'any passat als 91 anys.

L'objectiu d'aquesta col·lecció de monedes és representar "la unió i cohesió nacional, que s'expressa en personatges, fets històrics i artistes. Símbols de la cultura."

La moneda és obra de la medallista italiana Claudia Momoni (Reuters)
ARXIVAT A:
Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut