Meloni i Tebboune han formalitzat aquest dilluns l'acord a Alger

Itàlia pacta un nou gasoducte amb Algèria amb l'objectiu de distribuir energia a tota la UE

Es consolida l'aliança energètica entre els dos països, un moviment estratègic que coincideix en el temps amb l'entrada d'Alemanya a l'H2Med

RedaccióActualitzat

Algèria construirà un nou gasoducte fins a Itàlia per augmentar les exportacions de gas, que també transportarà hidrogen, amoníac i electricitat. L'anunci s'ha fet durant una visita de la primera ministra italiana, Giorgia Meloni, a Alger.

Serà el segon gasoducte entre aquests dos països, i ara començarà la fase d'estudi. Asseguren que la idea és posar-lo en marxa en un termini curt, però de moment no n'han concretat més detalls. L'objectiu és convertir Itàlia en un distribuïdor d'energia per a tot Europa.

Així es consolida l'aliança energètica entre els dos països, que va rellançar l'anterior primer ministre, Mario Draghi, per reduir la dependència del gas rus. L'estiu passat Draghi va participar en una cimera entre els dos països.

L'aliança entre els dos països s'ha formalitzat aquest dilluns a Alger amb una trobada entre la primera ministra italiana, Georgia Meloni, i el president d'Algèria, Abdelmadjid Tebboune.

Itàlia consolida l'aliança energètica amb Algèria

El moviment estratègic coincideix en el temps amb la iniciativa d'Alemanya, que s'acaba de sumar al projecte d'hidroducte entre Barcelona i Marsella. H2Med és una canonada d'hidrogen verd entre Portugal, Espanya i França.

La infraestructura també té un segon tram soterrat entre la ciutat portuguesa de Celorico da Beira i Zamora.

La cimera franco-alemanya, celebrada diumenge passat a París, va acabar amb acords entre Macron i Scholz. Tots dos van voler mostrar que deixen enrere mesos de divergències derivades de la guerra a Ucraïna.

 

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaEnergiaCrisi climàtica
Anar al contingut