Personal de cures intensives a l'Hospital San Raffaele de Milà
Personal de cures intensives a l'Hospital San Raffaele de Milà (EFE)

Itàlia s'acosta als 3.000 morts per coronavirus amb 475 defuncions en un sol dia

El Regne Unit tancarà les escoles a partir de divendres per frenar l'avenç del virus

Actualitzat

Itàlia, el país europeu on hi ha més casos de coronavirus, registra 2.978 morts amb coronavirus, una xifra que ha augmentat en 475 casos en les darreres 24 hores. Es tracta de la xifra més alta de morts en un sol dia que viu el país, que s'acosta a les 3.000 defuncions per la Covid-19.

El cap de la Protecció Civil, Angelo Borrelli, ha anunciat que el nombre de casos positius actualment és de 28.710, un augment de 2.648 respecte a dimarts.

Comptant els casos positius, les víctimes mortals i les persones donades d'alta, a Itàlia hi ha hagut 35.713 contagis des de la detecció del brot a finals de febrer.

 

La Llombardia continua sent la regió italiana més afectada, amb 17.713 positius fins ara i 1.959 morts, 300 més que en l'últim balanç.

Davant la possibilitat de mesures més dures per contenir la malaltia, el cap de Protecció Civil ha explicat que és necessari esperar encara uns dies per començar a veure els resultats dels decrets ja aprovats, com ara l'aïllament de la població o el tancament dels comerços.

 

Desinfecció d'una ambulància, aquest dimecres a Milà
Desinfecció d'una ambulància, aquest dimecres a Milà (EFE / Andrea Fasani)

 

El Regne Unit tancarà les escoles

D'altra banda, el primer ministre britànic, Boris Johnson, ha anunciat el tancament dels col·legis del país a partir de divendres, fins a nou avís.

Johnson ha detallat, però, que els fills de treballadors essencials com sanitaris, policies, repartidors d'alimentació i assistents socials podran continuar assistint als centres escolars.

La decisió d'aquest dimecres és un canvi en la política de Downing Street al voltant de la crisi del coronavirus. Fins ara, el govern conservador s'havia resistit a prendre mesures dràstiques.

 

El primer ministre, que ha rebut moltes crítiques per aquesta resposta menys agressiva a la pandèmia, ha assegurat que continuarà intentant prendre les mesures "adequades en el moment oportú", seguint "el millor consell científic".

Johnson ha apuntat que clausurar els centres escolars té "un valor limitat a l'hora d'alentir l'expansió" del virus:

"Els col·legis són entorns molt segurs en aquesta epidèmia, en què nens i joves són molt menys vulnerables."

El govern britànic defensava que mantenir obertes les escoles reduïa "la pressió en la sanitat pública i altres serveis" i facilitava que molts altres treballadors poguessin continuar la seva tasca:

"Sempre hem dit que manteníem el nostre pla en revisió constant. Ara, veient la corba de la malaltia, hem d'aplicar-hi més pressió a la baixa tancant les escoles."

 

Material escolar en una aula de Staffordshire, al Regne Unit
Material escolar en una aula de Staffordshire, al Regne Unit (Reuters / Carl Recine)

 

Johnson també ha assenyalat que els infants no haurien de quedar al càrrec dels avis o altres persones d'edat avançada, "particularment vulnerables" a la Covid-19.

Fins ara, s'han detectat 2.626 contagis del virus al Regne Unit, on hi ha hagut 104 morts.

El govern ha recomanat a la població no anar a pubs, cafeteries, cinemes i altres llocs públics on es concentra molta gent, però no ha establert cap prohibició per fer-ho.

 

El primer ministre, Boris Johnson, arribant aquest dimecres a Downing Street
El primer ministre, Boris Johnson, arribant aquest dimecres a Downing Street (EFE / Will Oliver)

 

Abans de l'anunci de Johnson, Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord ja havien avançat la seva intenció de tancar els col·legis aquesta setmana.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Boris JohnsonItàlia
Anar al contingut