S'han enllumenat 100 quilòmetres de carrers

Ja és Nadal a Barcelona: encesa dels llums nadalencs i pessebre, a Sant Jaume

La il·luminació nadalenca s'ha encès amb un espectacle de Dagoll Dagom al barri de Sant Andreu
Laura Galán Actualitzat
TEMA:
Nadal

"De les tristors en farem llum". Amb aquesta frase adaptada de la cançó de Sisa "Qualsevol nit pot sortir del sol" Barcelona ha encès la il·luminació nadalenca convidant a reconvertir la tristesa en alegria.

Ha estat amb un petit musical a la plaça de Can Fabra, al districte de Sant Andreu, on la companyia de teatre Dagoll Dagom ha cridat els ciutadans a deixar enrere les pors.

L'espectacle representava un poble que s'ha quedat a les fosques i, per això, molta gent no s'hi entén i es baralla.

La protagonista busca una solució amb l'ajuda de llibres de la biblioteca, i cerca personatges com la Ventafocs, la Caputxeta Vermella o el Llop perquè l'ajudin a canviar la realitat.

Amb el seu suport i amb el de tots els ciutadans, aconsegueix que la llum torni al poble, moment en què s'han il·luminat els llums de Nadal

A partir d'aquí la llum s'ha anat replicant per tots els barris de la ciutat.

Moment de l'espectacle de Dagoll Dagom (ACN/Júlia Catarineu)


Centenars de persones s'han aplegat a la plaça per presenciar l'acte conduït per Pep Cruz i al qual han assistit l'alcaldessa Ada Colau i el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni.

L'alcaldessa Ada Colau ha presidit l'encesa de llums de Nadal (Efe/Enric Fontcuberta)

Per primera vegada en molts anys hi ha il·luminació nadalenca a carrers com la Via Laietana o les places Urquinaona i Universitat, escenaris d'incidents arran de la sentència del procés.

Se sumen a zones ja habituals com el passeig de Gràcia o altres eixos comercials.

En total, uns 100 quilòmetres de carrers enllumenats.

La il·luminació de Nadal a Barcelona ha començat una setmana més tard que l'any passat i es mantindrà fins al 6 de gener. Avançarà una hora l'encesa diària i s'allargarà també l'apagada: els llums brillaran des de les 17.30 hores fins a la mitjanit.


Pessebre d'autor fet per una escenògrafa

Pessebre de Nadal a la plaça de Sant Jaume (ACN/Blanca Blay)

L'Ajuntament també ha descobert el tradicional pessebre nadalenc, amb les figures de la Verge Maria, el Nen, Sant Josep, pastors, el caganer i els Reis d'Orient, a més de l'estrella de Nadal, garlandes, boles, llums de colors o el tió. Tot en caixes velles com si estiguessin guardats en unes golfes o un traster. De fet, això és el que ha inspirat l'escenògrafa i autora de la instal·lació Paula Bosch.

Ha explicat que una de les coses que recorda amb més afecte del Nadal a casa els pares era la preparació de la decoració nadalenca quan anaven a treure les caixes on guardaven totes les figures.

La instal·lació no ha deixat indiferent moltes persones que han expressat la seva opinió a favor o en contra a través de les xarxes socials.

 

Bus turístic nadalenc

El bus turístic de Barcelona també s'adapta al Nadal. Del 29 de desembre al 4 de gener oferirà un itinerari nocturn els divendres, dissabtes i diumenges perquè es puguin contemplar des del pis superior del vehicle els carrers decorats amb els llums nadalencs.

La ruta començarà a les vuit del vespre a la plaça de Catalunya i s'acostarà fins a la Pedrera, la Sagrada Família, la plaça d'Espanya o l'Arc de Triomf.

Es tracta d'un servei dirigit a turistes, però també a barcelonins que vulguin descobrir la seva ciutat d'una manera diferent.

El preu del bitllet serà de 15 euros per als adults i de 10 per als menors d'entre 4 i 12 anys.

 

ARXIVAT A:
Nadal
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut