Ja és Nadal a Barcelona: encesa dels llums nadalencs i pessebre, a Sant Jaume
La il·luminació nadalenca s'ha encès amb un espectacle de Dagoll Dagom al barri de Sant Andreu
"De les tristors en farem llum". Amb aquesta frase adaptada de la cançó de Sisa "Qualsevol nit pot sortir del sol" Barcelona ha encès la il·luminació nadalenca convidant a reconvertir la tristesa en alegria.
Ha estat amb un petit musical a la plaça de Can Fabra, al districte de Sant Andreu, on la companyia de teatre Dagoll Dagom ha cridat els ciutadans a deixar enrere les pors.
L'espectacle representava un poble que s'ha quedat a les fosques i, per això, molta gent no s'hi entén i es baralla.
La protagonista busca una solució amb l'ajuda de llibres de la biblioteca, i cerca personatges com la Ventafocs, la Caputxeta Vermella o el Llop perquè l'ajudin a canviar la realitat.
Amb el seu suport i amb el de tots els ciutadans, aconsegueix que la llum torni al poble, moment en què s'han il·luminat els llums de Nadal
A partir d'aquí la llum s'ha anat replicant per tots els barris de la ciutat.
Moment de l'espectacle de Dagoll Dagom (ACN/Júlia Catarineu)
Centenars de persones s'han aplegat a la plaça per presenciar l'acte conduït per Pep Cruz i al qual han assistit l'alcaldessa Ada Colau i el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni.
L'alcaldessa Ada Colau ha presidit l'encesa de llums de Nadal (Efe/Enric Fontcuberta)
Per primera vegada en molts anys hi ha il·luminació nadalenca a carrers com la Via Laietana o les places Urquinaona i Universitat, escenaris d'incidents arran de la sentència del procés.
Se sumen a zones ja habituals com el passeig de Gràcia o altres eixos comercials.
En total, uns 100 quilòmetres de carrers enllumenats.
La il·luminació de Nadal a Barcelona ha començat una setmana més tard que l'any passat i es mantindrà fins al 6 de gener. Avançarà una hora l'encesa diària i s'allargarà també l'apagada: els llums brillaran des de les 17.30 hores fins a la mitjanit.
Pessebre d'autor fet per una escenògrafa
Pessebre de Nadal a la plaça de Sant Jaume (ACN/Blanca Blay)
L'Ajuntament també ha descobert el tradicional pessebre nadalenc, amb les figures de la Verge Maria, el Nen, Sant Josep, pastors, el caganer i els Reis d'Orient, a més de l'estrella de Nadal, garlandes, boles, llums de colors o el tió. Tot en caixes velles com si estiguessin guardats en unes golfes o un traster. De fet, això és el que ha inspirat l'escenògrafa i autora de la instal·lació Paula Bosch.
Ha explicat que una de les coses que recorda amb més afecte del Nadal a casa els pares era la preparació de la decoració nadalenca quan anaven a treure les caixes on guardaven totes les figures.
La instal·lació no ha deixat indiferent moltes persones que han expressat la seva opinió a favor o en contra a través de les xarxes socials.
Bus turístic nadalenc
El bus turístic de Barcelona també s'adapta al Nadal. Del 29 de desembre al 4 de gener oferirà un itinerari nocturn els divendres, dissabtes i diumenges perquè es puguin contemplar des del pis superior del vehicle els carrers decorats amb els llums nadalencs.
La ruta començarà a les vuit del vespre a la plaça de Catalunya i s'acostarà fins a la Pedrera, la Sagrada Família, la plaça d'Espanya o l'Arc de Triomf.
Es tracta d'un servei dirigit a turistes, però també a barcelonins que vulguin descobrir la seva ciutat d'una manera diferent.
El preu del bitllet serà de 15 euros per als adults i de 10 per als menors d'entre 4 i 12 anys.
- ARXIVAT A:
- Nadal